1. rész 1

Általánosságban ez a jelentés nagyszerű lesz a Chelyabinsk-ból Szocsiba való utazással kapcsolatban. Ez lesz a történet. Azok számára, akik keresik, csak a jármű, mint volt az út, írtam róla az utolsó rekord, majd írja le a tapasztalatait az utazás, amely már több mint 6000 kilométer.
Annak a ténynek köszönhetően, hogy a rekord nem tartalmaz több, mint 25.000 karaktert, a történetet több részre szakítom.

A gép és az emberek felkészítése.
Felkészültünk arra, hogy a feleségemmel egyidejűleg szabadságra is menjek, ennek a munkának a javára, de a nyaralás dátumát nem lehet előre jelezni. Két lehetőségünk volt: vagy repülni last minute hármasban fiával, jó gyors indítása is bármikor után a folyosón a nap X, vagy keresse fel a Fekete-tengeren nem ismert hol, de az úton, hogy rögzítse a lánya Szaratov. Amikor a nap eltelt X, elkezdtük ásni az interneten valamit, ami Törökországban égő volt, három felnőtt számára. Természetesen csak 5 csillag, talán 4. De minden benne van. És a javaslatok valahogy nem nagyon égtek. 80 ezerrel olcsóbb, nem tudtuk megtalálni, és mindannyian 50 és 60 év közötti terveket terveztek, nos, 70. Egyiptomba kezdtünk, egy kicsit olcsóbb, de újra, nem különösebben és elégedetten a javaslattal. Egy hetes keresés, három ügynökséget kínozva megértették, hogy leginkább Gelendzhikbe megyünk autóval.

Az utazás előtt meg kellett vizsgálnia a kocsit, és kihasználtam az Eastens-motors OD intézkedéseit - ingyenes diagnosztika. A gépet ellenőrizték, a folyadék minden futott, az ECU hibákat követett el. A többi a pénzért, ha szeretnék. Ennek eredményeként megjelentek egy ellenőrző listát, ahol valamennyien nem találtak hibákat minden ötvenben. Épp az OD olvasása előtt olvastam a fórum témájában a számítógép firmware frissítéséről. Hogy közülük több van, hogy 2-3000 kört kikerüljön a robbanásból, hogy kiküszöbölje a téli motorindítás problémáját és más problémákat. Azt olvastam, hogy valaki még javította a túlhúzás dinamikáját, a fogyasztás csökkent, stb. Elolvastam, hogy az OD nagyon vonakodik frissíteni, ezért be kell bizonyítania, hogy létezik a firmware.

A Hyundai hírlevelet a firmware-vel nyomtattuk, és Isten kérdéseket tett fel. Kérem a mestert:
- Frissítse a számítógép firmware-jára.
- Nincs firmware a Solaris számára.
Átmásolom a TSB hírlevelének kinyomtatását: olvasd el, ott van és nem egyedül.
Tanult: hol vettek, az interneten?
- Természetesen. Az illetékes emberektől fogva láthatja, honnan származik.
- Rastrezonili, akkor. Hírlevélem van. Igen, valahol vannak firmware-k, de nincsenek firmware-k, nem is tudjuk, hol kapjuk meg, vagy felszerelés - mi varrni. Tehát nem.
- Az előfizetéshez szükséges firmware-t el kell küldeni, először automatikusan, akkor az előfizetést meg kell újítani. Nem tud róla?
- Nem, nem. De megkérdezem, olvastam, megértem. Frissítse a csörlőket, problémái vannak? Robbanás?
- Nem, csak legalább megtanultam az újrahasznosítás lehetőségeit, de általában csökkenném a költségeket ...
- Nos, jobb, ha nem kell mászni, ha nincsenek problémák.

Aztán kijöttünk vele, hogy megkapjuk az autót, azt mondta: általánosságban helyes, ha lenne Solaris, akkor is érdekelném a firmware-t. Most az 1.4-es firmware nagyon releváns, problémák vannak a téli indítással, nincs ilyen probléma 1,6-os problémák esetén. De sokáig nem lesz esélyünk arra, hogy visszaszorítsuk, senki sem vásárol felszerelést. Amint megjelenik valami új, tájékoztatjuk Önt.

Az úton.
A diagnózis után felvette az autót a karosszéria alá, ellenőrizte a reggelig terhelt nyomást. A dolgok nem túl sok, de hoztam egy üres tartály 20 liter csak egy szivattyú - ez mind található a csomagtartóban Hatch + táska, szállít táska, több csomagot a dolgok, egy kis összecsukható asztal és a törzs tűnt eltömődött. Telepített egy navigátort az Orenburg-on, tegye be a ShoMe 720 radar detektort, és együtt vezesse a negyediket. 5 balra, úgy döntöttünk, hogy menjen után Orenburg Samara keresztül Togliatti a felső és le a jobb oldalon keresztül Volga Szaratov és így tovább. A jobb oldalon, mert a bal már megtett egy hónappal ezelőtt, csak borzasztó út utolsó esszé le utazó 100 km-három órát. A Navigator a Magnitogorsk-on keresztül várakozott, ahogy az elvárás szerint, ahol az útvonal üresnek és jónak mondható. És kiderült. Jogtalanul érkeztünk Yuzhnouralsk-hoz, délutánra a Magnitogorskhoz, jobbra. Szinte üres pályán, egy jó út, megérkeztünk gond nélkül, csak a városon kívül, vált orenburzhskuyu terület a nyugati.

A navigátor jobbra és balra vezetett, néhány falu mellett haladtunk, másodlagos utakon látszott, de az aszfalt jó. A navigátor gyors útvonalra van állítva, elkerülve a szennyező utakat és a kompokat. Nem tudom pontosan, hol pontosan, de a navigátor megkért, hogy élesen balra forduljak egy jó útról a nem túl szélesre, de tisztességesre. Volt egy nagyon rossz telek később. Az aszfalt vége, volt egy kő, a földbe szorítva, teherautókkal feltekercselt, nyilvánvalóan, de száraz. 20 km 30-40 km / óra sebességgel, por, stb. És aztán valamit, amit a testen felrobbantunk. Kapets. Megállt, hogy megnézze. Úgy tűnik, minden rendben van. Megráztam a kerekek boltíveit, és itt van - a hátsó szekrény kialudt a horonyból a rázkódásból, és az alsó hátsó rész a koponyák szárnyán kopogott. Meglepő volt. a tartókra nézett, semmiféle csavar vagy lyuk nem volt azon a helyen. Felakasztott egy zárat a horonyba, és továbbhaladt. A probléma már nem jelent meg az út során. Az út helyrehozatala után tovább haladtunk az Orenburg-vidék mentén.

Sötét volt, amikor már elmentünk Samarából, és Szaratovba repülgettünk. A Navigátort Szocsiba helyezték, hogy ne izzadjon, majd letegye az útvonalat, hagyja ott, ahol tetszik. Az út normális volt, de olyan helyeken, ahol 130-140-ről 70-80-ra kellett fékezni. Reggel 2 órakor közelebb kezdtem, és a feleségem és én megváltozott. Körülbelül 100 km-re utazott, Saratov környékén. Néhány órát sikerült becsapnom, és készen álltam a csatára, továbbhaladtam. A navigátor kérte, hogy forduljon Szaratov bypasshoz, keresse meg, és ne forduljon Volgogradba, délen, ahogy gondoltam, hanem a Szaratov régió nyugati részén található Balashovra. Éjjel új helyeket cseréltünk, tk. akkor van még egy napom. Balashov, egy fordulat a Volgograd régióban. Az út jó, szinte nincs autó. Úgy tűnik, jobb és gyorsabb.

Amikor elkezdett hajnalozni, a kerék mögött szálltam és továbbhaladtam. És ott, a másodrendű utakon kapott egy furcsa útszakaszokat: hirtelen megjelent az egész út vyldoblennaya árokba, valószínűleg javítás alatt szövet, szélessége 30-40 cm, 20 cm mély Bah-bah összkerékhajtás ... Ez váratlan volt .. Menjünk tovább. Jó aszfaltkikötők 5, és újra őrjöngő kerekek egy ilyen árok mentén. Aztán egy újabb 10 kilométernyi normál utat, és ismét egy bang-bang. Nagyon kellemetlen. Ki gondolta ezt, nem értem. Az autó nagyon sajnálta és nyugtalanította a felfüggesztést, még mindig nagyon sokunk van! Egy helyen, hogy a kesztyűtartó kinyílt, a ragadós szőnyegből levő radar kinyílt, és a szemüvegek lecsupaszultak az arcáról. Megálltam, hogy megvizsgáljam az autót. Hernia nagy a bal első keréken. A lemezek sértetlenek. Scribe. ment tovább, hova menjen. A szalon állványai elkezdték felidézni a múltbeli szaratov utazást, és nyikorgást tapasztottak.

Déli utazás.
Amikor végre elment az úton, hogy Rostov-on-Don (Volgograd mélyen köröztek a terület fölött), felsóhajtott: négy sávos egy irányba, és az elválasztó kerítés, és a másik négy a kivételes tartományban. Gyorsítva 140-re, és érezni fogja a kormánykerék rezgését. A kerekek kiegyensúlyozása a hatásoktól. A fenébe, mit tegyek? Meg kell keresnünk a gumiabroncs szerelését, a sérvezést, a kiegyensúlyozást. Megálltunk a gumiabroncsban. Már 11 óra volt. Elhajtották az első kereket, nem a hernia, hanem a lemez összezúzott pereme. Még nem esett le! Úgy döntöttünk, hogy feltörjük a sérveket, visszaszorítjuk a kereket és a háttámlát. A lemezek nem tudtak szabályozni. Egy jó mester elfogták, a felszerelés igaza volt. Ellenőrizte a károsodás típusát, a kúp majd kijutna, kiegyenlítette volna a kúpát, kiegyensúlyozottan, lezárta a fogak helyét, ami nem tűnt el teljesen. Cseréltem a kerekeket. Mindent megtett, körülbelül 700 rubelt. Egy órát vesztettünk és továbbmentünk.

Aztán volt egy csomó rejtett állvány, amelyet a Shomik radar csikorgott, mint a dió. Előre, 500 méterre elkezdett becsapni. Elmegyünk 90-re, azt gondoljuk, hol van a radar - sehol, és a földön van a padló alatti kerítés alatt - látod a fügefeket. És sokszor az egész Don. Egy helyen, egy pár kilométerre fekvő félelmetes parafából jöttek be. Az út szűkült, miután senki sem találkozott, egy sorban állunk, amelynek szélei nem láthatók, a horizont egy szilárd szalagot rejt magában, az előzés tilos. Ahol állunk, ahol tüsszentünk és újra állunk. Egy óra telt el, kb. 5 km-t hajtott. Az emberek nem állnak, az út szélén füge (főként a helyi 61 vagy a moszkoviták 90, 99). Volt még azok is, akik valahol kerékpárt találtak és a távoli távolságban a figachili téren.

Van egy kis kitérés. Azt kell mondanom, hogy nagyon kevés pénzünk volt. Úgy éreztük, hogy a benzines az egész nyaralás kirándulásokkal 20 000 (16 track, a többit pedig a tenger és az állomány), az interneten nézte ház területén 350-400 rubel / fő naponta - ez a 10 nap, négy 16.000. És 20 ezer ételt (mindössze 500 rubel / nap / fő) és kirándulások autóval. Ez mindössze 56 ezer mindent. Takarékoskodási mód. Pénzt a bírságokért, néhány extravagáns nem volt. Ajándéktárgyakat vásárolnak, ha valami pénz marad a nyaralás végén. így megpróbáltam nem sérti, ha megengedi, a radar mentse a büntetést a sebességért, a fejét a többiektől. Ezért egyszerűen nem engedhettem meg magamnak, hogy eljussak az út szélén, kijutjak a szilárd előzésen, stb.

Szóval tüsszentettünk az ügybe - a híd javítása, a fordított mozgás. Öld meg a javítóműhelyt. Nos, valóban ilyen úton lehetetlen elkerülő utat csinálni? A sürgősségi híd után ismét egy teherautó oszlopot, amely alig mozog. Az új aszfalt eltávolította az elrendezést, látom, nincsenek jelek, amelyek megakadályozzák az előzést. A feleségem is megerősítette, hogy nem lát semmit tilos. Nos, lefelé haladt a dombon. Aztán, egy kilométer után, DPS. Gyere ide, mondja. Miért? Az autóban megmutattam az A3-as fénymásolat egy fordulóját, ahol az útvonalnak az "elővillantás tilos" jelzéssel ellátott szakaszát jelöltem meg. Azt mondja, hogy ott volt a jel. Az út javítása, 40 km / ó és az elöregedés tilos. Azt mondom, fiúk, nincsenek jelek, nem látták. Ment bizonyítja, hogy nem csak így vannak, a jelek átmenetiek és cselekednek. De a bíróságon, tudom kihívni ezt a pontot, így elkészítjük a visszavonást. Sokkolta vagyok.
Azt mondom, fiúk, légy ember. Nem láttam az ételeket az Urálokból, soha nem szüntettem meg, még nyaraláskor sem, de nincs pénz, a megtakarítási módban. Azt mondja, nos, adjon 5000-t és menjen. Én figeyu, értem, hogy még a 2 ezer is nekem fontos. Elkezdek "sírni". Ekkor fékeztek egymás után gépek. És én a tucatnyi szalonban mondom, hogy nincs pénz, még az általuk kínált kétezer ember sem. Röviden, "panaszkodott", dokumentumokat adott nekem, azt mondja, hogy menjen, ha nincs pénz. Tehát ez az első alkalom, hogy a forgalmi zsarukat boríték nélkül. Valószínűleg valóban nem volt jele, talán ott volt és egyszer, így csak vágták el a zsákmányt, aki adta. Menjünk tovább. Az út mentén a forgalmi zsaruk csak a patakunkat ragadták meg. Az északról érkező autók áramlása nem érintette, mit érjenek hozzá, amikor már mindent délen töltöttek? Pénz áramlik délre - itt a gazdagság!

Rostovba mentek, megkerülik, és Krasnodarba. A Krasznodar Területen számos közút javítás alatt áll. Multiband a jövőben, most a gyártási szakaszban. Van egy olyan hely, ahol csak egy készen álló, kettős szalag időjelzéssel ellátva folyamatos sárga csíkkal rendelkezik - nem tudod eljutni. És ez a szalag nem szakad meg egy kicsit több mint 100 km-re. El tudod képzelni? Önök egy kocsival 40-60 km / óra sebességgel járnak, esküsznek, és hová menjenek ... De véget ért, Adygeába mentünk, Dzhugba vezettünk, és rendesen viselkedtek, körülbelül 20 órát voltak. A gépkocsi rendszámtábláit nézegettem. Egyiküknek nem volt 74 régiója. De akit nem láttam. Minden régió találkozott. És valahogy nem messze Rostovtól, észrevettem a sötétszürke közeledő Solaris-t a 174. régió számával. Pillantottam rá, nem tudom, hogy látott-e. Az egyetlen őshonos Chelyabinsk és a Solyaris - ez szép volt.

Serpentine a hegyekben.
Miután Dzhugba kezdődött a kaukázusi hegyek. Luda már rájuk utazott, és emlékezett a serpentinre. Mindenki félt, óvatosan, ott nagyon sokáig megyünk, nagyon nehéz és félelmetes. De elment a hegyekre - nem annyira ijesztő. Igen, vannak csavarodások, de nem meredek, lejtők, de nem meredek, bár elhúzódóak. Vigye a Tuapse-ba, és bebotlott egy forgalmi dugóba a városban. A gyalogosok átlépik az utat, nincs közlekedési lámpa, az autók alacsonyabbak. És sok gyalogos van, mind tengerre és vissza. Ez csak azért van, mert csak ebből fakad. A tenger a hegyeken túl tűnt, örülünk, hogy végre! Átmentünk Tuapse-val, sötétedni kezdett. És most Tuapse mögött, és igazi serpentin kezdett. Az út kanyargós volt, mint egy részeg sertés nyomai. Jobbra jobbra, leereszkedésre, majd élesen balra, meredek leereszkedésre, majd élesen balra, az emelkedés hosszú és meredek, és így végül végtelenül. Ugyanakkor el kell érni a buszokat és a kocsikat ... Az autó a lopás módjában dolgozott - meredek dobás - meredek emelkedés - aljas - élesen előre - meredek leereszkedés és így tovább. Sötét lett. A fecsegés után az utasok kellemetlen vágyakat éreztek. De akkor elaludtak, és Luda és én tovább mentünk. Éjfél után rájöttem, hogy ismét elakadt, hogy itt az ideje megváltozni. Megváltozott, ez az őrült mód, és megfulladtam. Egy órával később felcseréltem, és egy órával később elvitt. Körülbelül 4 órát vezettünk. Már a gúnyolódás volt a testben.

Folytatás a következő bejegyzésben, tk. a blog nem engedélyez több mint 25.000 karaktert. Lásd a 2. részt.