10. létrehozása sikertelen oldalon

Röviden: A lista még a régi barátok - hibát, hogy továbbra is, hogy baj, hogy a felhasználók.
Mert ezt a listát a legrosszabb hibáit weboldal fejlesztés, úgy döntöttem, hogy valami újat kipróbálni, megfordultam, hogy az én levelezési lista olvasói megnevezni a használhatósági problémákat, hogy azt hiszik, a leginkább bosszantó.
Azt feltételezzük, hogy kezelése során ilyen kérést az olvasók, azt képes lesz azonosítani egy csomó részletet, hogy kitért munkám során teszteket a felhasználókkal. De kiderült, hogy ez nem az. Ehelyett kaptam egy listát az összes azonos elemeket, amelyek a felső 30 sor hosszú ideje meglévő listát használhatóság ajánlásokat. Ezért, ha nézi ezt a „top ten” találja magát gondolkodás, „Igen, tudom, hogy hosszú ideig”, ez rendben van.
Mégis van egy ok arra, hogy emlékeztessük magunkat az ismert hibákat és azokat kijavítani az első helyen a listán az aktuális eseményekről. Ezek a hibák még mindig annyira elterjedt, érthető, hogy az emberek miért is panaszkodnak rájuk.
1. A probléma az olvasás
A hiba a választott betűtípus jött ki az első elsöprő előnyt. Ő kapott kétszer annyi szavazatot, mint a hiba №2. Körülbelül két-harmada a választók panaszkodtak a túl kis méret vagy rögzített betűméret; mintegy egyharmada - az alacsony kontraszt a szöveg és a háttér színét.
Mindezekkel a jó szándék a legtöbb flash-fejlesztés előtt álló internetes felhasználók, egyszerű kézműves, ami csak bosszantani az embereket, akik nem hoznak semmilyen előnyt. Örülök, hogy az csak splash screen és a flash-mód gyakorlatilag kihalt. Voltak olyan káros, hogy még a tapasztalatlan webes tervezők nem vállalják, hogy velük, bár még mindig vannak olyan ügyfelek (még a tapasztalatlan), akik szeretnék, hogy egy ilyen splash a saját honlapjukon.
Flash egy szoftver környezet és fel kell használni annak érdekében, hogy a felhasználók kap extra funkciók és képességek nem tudnak egy statikus oldalt. Flash-ne csak az oldalra valami futni és ugrani. Ha az oldal tartalma unalmas, átírni a szöveget, hogy jobbá tegyük, bérel egy profi fotós, hogy nem a jobb minőségű képeket. Ne tegye rázza a lábát oldalt a cha-cha-cha. Nem fog vonzani a felhasználó figyelmét, éppen ellenkezőleg -, hogy fog menni az oldalra; A legtöbb ember azonosítja az animáció haszontalan tartalmat.
A Flash-a navigációs és szinte mindig egy hiba. Az emberek inkább kiszámítható navigációs és statikus menüket.
Az egyik a jól bevált szabályai használhatóság kereskedelmi oldalakon megköveteli, hogy a vevő a lehetőséget, hogy a kép nagyítására az áru, így jobban szemügyre. Ellenőrzési adatok vagy a textúra értékelési termék meggyőzni a vevőt, hogy ez a termék megvásárolható ezen az oldalon.
Jó látni, hogy a legtöbb helyen engedelmeskedik ezt a szabályt, és kifinomult képet a termékről, melyek gyakran az ikon alatt a nagyító. De sok helyen alkalmazzák ezt a funkciót megfelelően.
Tovább szinte baklövés elkövetett honlapok, amelyek fokozzák a kép csak egy százalék. Ha azt kérdezzük a látogató egy nagy képet, és ad neki egy nagy képet. A legjobb, ha ez a kép az azonos méretű a leggyakoribb méretben kapható a felhasználókat (1024x768 B2C típusú kereskedelmi helyek). Más esetekben még ez sem elég, majd a látogató kell nyújtania néhány kis kép kinagyított részlete, hogy nem kell tennie, felfelé és lefelé a nagy képet.
Igen, a honlapon kell a kis képek tervezni takaros volt. Igen, mindig emlékezni a letöltési sebesség és a „tömeg” az oldal. Még ebben a korban a nagy sebességű internet lassú letöltési sebesség a listán web design hibákat szám 15. De amikor az emberek arra kérik, hogy világosan mutatják azokat a nagy képet, azok egyértelműen hajlandó várni, hogy teher. kivéve csak azokban az esetekben, a várakozásokkal ellentétben, kap egy képet a közepes méretű, amelyek nem látott dolog, amely lehetővé teszi, hogy a döntést a vásárlás.