20 legjobb filmzene minden idők szerint Artemy Troitsky

Beszélni a film nem volt túl unalmas és tudományos, úgy döntött, hogy azt a formáját listákon. Azt mutatja be a húsz legjobb filmzene Kinot minden idők legjobbja. Kezdjük természetesen a végére, és megy tovább emelkedik. Kritika, persze, lesz sok - sok nagy film zene és húsz - húsz, meg kellett korlátozni magam.

Kezdek azonban a műsorszám száma huszonegy. Talán tudod, van egy Internet TV program „rock Tapasztalat: évről évre,” ott van Huszonegy legjobb dal és a legjobb album Harmincegy. A huszonegyedik és harmincegyedik helyen szoktam tenni, hogy általában meg kell említeni, de megérdemli, hogy adja meg a számát a legjobb. Ugyanaz itt.

21. "Pulp Fiction"

Azt hiszem, Quentin Tarantino egy nagyon jó rendező, de erősen túlértékelt: Tudom, hogy egy csomó igazgatók meredekebb, mint Tarantino, de nem olyan nagy nevek.

Mire jó Quentin Tarantino? Tarantino jó, de talán rossz, hogy bevezette a divat használni olyan filmekben, mint az eredeti filmzene, a régóta ismert dolog. Ezt megelőzően a szokásos gyakorlat az volt, hogy ki a film: van egy script, rendező, színészek, színésznők, és van egy zeneszerző, aki írta a zenét ebben a filmben. Csendben helyett a zeneszerző kezdte használni az összes létező zenét. Eleinte nagyon egzotikus és keveset használt gyakorlat, de a bejelentés a Quentin Tarantino és a különös film Ponyvaregény, ez a megközelítés vált köznyelvben.

20. „A kétéltű ember”

Ez az a hely, őszinte leszek, mivel nem indoklás nélkül a politikai korrektség. Mi vagyunk a csodálatos város St. Petersburg, az egykori Leningrád, ahol néhány nagy Filmzenés élt. Egyikük - Szergej Kurehin, a másik is, sajnos, már halott - Andrej Petrov.

Petrov én személyesen is ismerte, ő mindig kedveltek - kedves ember, és egy fantasztikus zeneszerző. Csodálatos melódiajátékos, ő ismert, elsősorban néhány dalt. A dal a filmből: „Az út a kikötőbe” ( „Ha öröm egyáltalán egy”) - Andrej Petrov, ő ismert a zenéje „Óvakodj az autó.” De a kedvenc filmzene Petrova és általában az egyik legkedveltebb szovjet film zene - egy dal a filmből: „A kétéltű ember”.

Minden bizonnyal látta a filmet a tévében, a nosztalgiázni programokat. Néztem, amikor szükséges volt, hogy konkrétan az elején a 60-as évek, a nagy képernyőn. Amikor a „Kétéltű ember” volt szovjet mozik, csarnokok voltak tele: egy csomó ember azt szeretné, hogy a nyugati élet, mint ahogyan ez a film, a szépség Vertinskaya és szép Ihtiandra (nem tudom, hogy a név a színész). És a dal a film volt, persze, az egyik fő csalik egy képet.

A dal "Hey, tengerész" - az első szovjet proto-rock-and-roll. Lendületes énekes úgynevezett Nonna Sukhanov. Mi mást mondott énekelni, nem tudom, de elvileg az egyik dal ahhoz, hogy emlékezzen az ő utódai. A dal hangzik, azt hiszem, a jelenetek a törzshelye vice, amely abban az időben volt minden szovjet ember a legnagyobb mértékben kívánatos kultúra nélküli úton.

19. "Blue Angel"

1930 - az első német hangosfilm. Amíg a korai 30-as évek filmek elhallgattak, és ha volt a zene, ez kizárólag élőben: megy néma kép Charlie Chaplin, Harold Lloyd és így tovább, és a zongorista játszott minden élő és drámai zene. Mivel '29 az USA-ban, és egy kicsit később - Európában kezdett tenni hangot filmek, amelyeket és párbeszédek, dalok.

Németországban, ami abban az időben még nem volt, szerencsére, fasiszta, én egy film Joseph von Sternberg „The Blue Angel”. Nagy film minden lehetséges amoralku, ott újra, mint egy kanári, hogy Nonna Sukhanov, aki elcsábítja a fiatal tanár. Mindez történik egy kis német városban, általában a klasszikus.

Kanári játszik Marlene Dietrich. hogy attól a pillanattól kezdve valóban lett az első szex szimbólum a világ mozi: senki sem mutatott a film fehérnemű - harisnya, mindezek tartozékok, amelyek nem emlékszem a nevére - mindazok a dolgok, szoktuk látni a klipek a „Brilliant” és hasonló munkák. Marlene Dietrich játszott ott, nem csak a kávézó kanári-Shantan, ő is énekelt. A dalok nagyon jók voltak, írt egy nagy német zeneszerző, vezető német pop zeneszerző 30. Friedrich Hollaender.

18. „Ötödik elem”

17. "Rendes Miracle"

Ez zeneszerző sosem lógott ki, nem ölt, kevesen tudták, hogyan néz ki. De azt írta elegánsabb filmzene, különösen dalok, mint bárki más. Ő írta a dalszövegeket, hogy a komédiák Gaidai, beleértve a „És mi nem érdekel”, azt mondhatjuk, egy alternatív himnusz hazánk. Beszélek, természetesen, Gennagyij Gladkov. Ez tőlünk nem igazán tudom, volt egy szerény ember.

Mert minden szeretetét a munkálatok a vígjátékok, véleményem szerint, a felső filmkészítés Gennagyij Gladkov - ez a zene a film „Rendes Miracle”. Ez a film, persze rosszabb, vígjátékok Gaidai semmit sem mondani, de van egy csodálatos zene, és ez azt mutatja Gladkov nemcsak excentrikus zeneszerző-vígjáték zeneszerző, hanem gyakorlati klasszikus. Nagyon szép, mint egy barokk minőségi popzene.

Sajnos, a zene Gennagyij Gladkov még sehol, de Oroszországban, nem ismert. Ha olyan fejlett nyugati címke megtalálta a zene, azt hiszem, az emberek már lenyűgözte, és elkezdte bélyegezni a rekordok nagy mennyiségben.

16. Filmek Ramsay testvérek

Ismét volt ezen a helyen volt John Carpenter horror film zene „Halloween”, de úgy döntöttem, hogy mi és sok amerikai - tegyük hozzá néhány szórakoztató a mi földrajz.

Amit az ágazat a legerősebb a világon? Ha úgy gondolja, hogy ez Hollywood, akkor nagyon téved. Ez Bollywood. A második szám a játékfilmek az ipar - Nigériában. Csak a harmadik helyen már az Amerikai Egyesült Államokban. Ez igaz Nigéria eltávolítjuk több ezer játékfilm egy év, persze, az átlagos költségvetési ott, azt hiszem, körülbelül tízezer dollárt. Milyen minőségű nigériai filmek, nem tudom, hogyan és milyen zenét is - valószínűleg nem nagyon jó.

De az indiai film zene csodálatos. Azt lehet mondani, anélkül, hogy sznobizmus és gúny: Nagyon szeretem az indiai filmeket. Én tényleg nagyon szeretem az indiai kultúra és úgy vélik, bizonyos szempontból sokkal magasabb, mint Európában. Indiai filmek kell értenünk egy kicsit mélyebbre, és meg kell tudni az indiai hagyományok - nincs semmi véletlen: fej dönthető, forgatni a tenyér, ruházat, virágok - bármilyen szokásos hindu minden tele van egy nagyon mély jelentése van.

Indiában sok csodálatos film zeneszerzője. A leghíresebb - és Rahman Burman. Ezek két klasszikus. Rahman (ő írta a zenét a film „Slumdog Millionaire”) híres: még musical is az ő filmzene.

Zeneszerző, ami tettem egy tisztességes módja a rangsort az Bappoo Lahiri. Ő volt az első, talán, az indiai zeneszerző-modernista. Lahiri egyesített indiai klasszikus hangszerelés - poluetnicheskuyu, polusimfonicheskuyu - elektromos gitár és a pszichedelikus.

15. „radír fej”

Az első pályák voltak kísérleti kiválasztás, akkor mi lesz a konkrét klasszikusok.

Song a film David Lynch Eraserfead egy időben, amikor néhány horror és a sötétség hirtelen van egy furcsa lány babát és énekelni kezd egy naiv, mint a gyerekek dala. Úgy hívják In Heaven (minden rendben).

Ez a dal ismert szerelmeseinek kultikus film és kultikus zenét. Írt egy kevéssé ismert nevű fickót Peter Ivers, énekli egészen ismeretlen nevű nő Laurel Nia. Ez egy nagyon híres dal. Annak ellenére, hogy ez csak addig tart, öt másodperc, van mindenféle különböző feldolgozások kultusz művészek.

14. "Stalker"

Hazaszeretet taxi - ismét orosz zene. Arról van szó, a zene Edward Artemiev a filmek Andrej Tarkovszkij. Ő írta a zenét három film Tarkovszkij - a „Mirror”, „Solaris” és a „Stalker”. Véleményem és a legjobb film, a trió, és a legjobb zene - a „Stalker”. Vannak, akik szerint ez általában a legjobb film a történelem a világ, ha nem, akkor legalább az orosz mozi.

Tehát Artemiev írta a zenét a film Tarkovszkij - egy teljesen rendhagyó és szokatlan abban az időben a zene nem csak a Szovjetunióban, hanem általában.

13. "Koyaaniskatsi"

Tovább legendás film, amely a közelmúltban már feledésbe merült, bár ez tökéletesen illeszkedik mindezek környezeti, globalista és más népszerű koncepció ma. „Koyaaniskatsi” Godfrey Reggio - egész estés dokumentumfilm a borzalmait '83 modern civilizáció. Ő egyszer tett egy zaj ijedt és lenyűgözte a rengeteg ember, aki később eljegyezték egymást ökológia, környezeti, antiglobal és egyéb dolgok. „Koyaaniskatsi” - ezt a szót a lexikon az amerikai indiánok és ez jelent valamit, mint a „zavaros világban”, vagy „a világ, amelyben minden nincs rendben.” A film arról szól, hogy az emberek elpusztítják a bolygót.

A zene a film írta modern klasszikus zeneszerzők, amerikai Philip Glass. Nem tetszik a munkája, mert a minimalizmus nem voltam nagyon érdekes hallgatni unalmas, valamint hallgatni klub zenét. De legalább ő is táncolni, de mit lehet tenni a minimalizmus? De éppen ez a zene is nagyon erős. Ott, egyrészt, ott filipglassovsky minimalizmus, másrészt az amerikai indián sámánizmus félelmetes. Holland Albert de Ruiter nagyon mély hang, mint egy mantrát, ének „Koyaaniskatsi”.

83. - csak egy nagyon szép időszak az életében Philip Glass: ebben az időben kezdett érdeklődni rock, new wave, összebarátkoztunk mindenféle New York-iak, Laurie Anders, és még készített egy new wave zenekar. Ebben az időszakban, a munka vált egy kicsit az emberiség a zene a film „Koyaaniskatsi” érezhető.

12. „férfi és nő”

A Szovjetunióban, a film gipermega volt minden. Ez volt a kedvenc festménye összes szovjet nők, az irigység minden szovjet ember. „Mustang”, a strandok és a város Daville mindez túlzott lovagiasság volt itt ez a zene.

Azt elvileg nem megy mélyen a dzsungelben, beszél arról, hogy miért van szüksége a filmekben a zene, egyértelmű, hogy a zene a különböző igényeket, különböző zenei fontos. A dal a „férfiak és nők” - egy példa a zene, amely létrehoz egy bizonyos hangulat, egy hangulat, ami összhangban van a vizuális kép, hogy a rendező, forgatókönyvíró és producer, természetesen.

De nem ez az egyetlen dolog, ami a zene a filmben. Vannak filmek, amelyben a zene fontos szerepet játszik, és önellátó. Nem Légköri-illusztráció, a zene nem köret, és egy darab húst, mind a zenei filmeket. Ez egy nagyon régi műfaj, sokan az első hang filmek voltak csak zene. Például az első szovjet hangosfilm - „Jolly Fellows”.

Ironikus, de véleményem szerint az olyan filmekben, mint a zene is elég rossz idő. Van egy tucat filmek Elvis Presley, amelyben énekel különböző részein dalok és táncok - semmi jó nekik. A Szovjetunióban volt rendkívül népszerű, például a film „Let Them Talk” spanyol énekes Raphael. Négy zenei film a csoport „The Beatles» - Hard Days Hight, Súgó Magical Mystery Tour és Yellow Submarine. Ismét nem nagy művek mozi, vagy nem lesz jó filmzene.

Úgy véljük, hogy a legnépszerűbb film minden idők - ez The Sound of Musis. amit személyesen nem nézni, vagy hallgatni általában nem ezek a tiroli dallamokat - ez a teljes sötétségben.

11. "The Blues Brothers"

Vannak kivételek. Például Blues Brothers '80 a halott John Belushi a címszerepben. Ebben a filmben a legjobb előadók a stílus blues # 038; lélek. A film nagyon dinamikus, és a helyes erkölcsi üzenete olyan nemes és jótékony. Ez a kép, elvileg emelt az egész műfaj klasszikus ritmus # 038; blues

A gyönyörű zenéje a film én választottam talán a legmeghatóbb száma előadóművész, aki meghalt - teljesítmény a Blues Brothers volt a hattyúdal. Ez a lenyűgöző amerikai swing énekes 20-30s nevű Cab Kellouey és a dal Minnie Az Moocher (Minnie The Moocher - egy lány, a forgalmazó a gyógyszerek egész dal -. Klikkje furcsa, bolondos minden énekelni zsargont.)

Ha talál egy gépelési hiba, kérjük ossza meg velünk. Jelölje ki a szöveget a hibát, és nyomja meg a Ctrl + Enter.

Kapcsolódó cikkek