11 mágikus szó, hogy minden gyermeknek szüksége van, hogy hallani
1. Ez egy nagy öröm, hogy én is neked!

Gyermekek öntudatlanul teszteltük a viselkedésük: „Szeretsz engem, ha én vagyok a rossz?”. A válasz egyértelműnek kell lennie: „Természetesen én! A boldogság, amit kapott. Ha tudnék választani az összes gyerek a világon - volna választottalak. " Így az alapjait az egészséges lélek.
Ez a három bűvös szavakat nagyon fontosak az egészséges fejlődését a kis ember. Fontos, hogy az megfeleljen a szavakat valós tevékenységeket: az időt együtt, játék, nevetés és bolondozás körül, csapást buborékok, és átölel a baba, megvitatják a problémákat és támogatása szükség esetén.

„Wow! A szoba tiszta! „” Wow! ! Vetetlen ágy „” Jó - gondosan összehajtogatott ruháimat! „- ilyen mondatok hogy a gyermek úgy érzi, a támogatást, és hisznek benne, és világossá tette, hogy az ő erőfeszítéseit értékelik. És mégis, minden „pozitív megerősítés” idézi kellemes érzések és a pozitív érzelmek, ami a szülő elfogadja a viselkedés a jövőben.
Bocsáss meg. Sajnálom

Mi minden élő ember. És mindannyian követünk el hibákat, megtéveszt, hogy tévedek. Fontos, hogy a bátorságot, hogy beismerni a hibákat, és elnézést, hogy a gyermekek számára. Ily módon megadjuk nekik megérteni, hogy érték és tisztelem őket. És bemutatja a leckét, hogy ha ő nem volt megfelelő, szükséges, hogy kérjen bocsánatot és nem tenni.
Ne félj a negatív érzelmek

A elnyomása negatív érzelmek képződéséhez vezet neurózisok és a megjelenése pszichoszomatikus betegségek. A gyermeknek joga van ahhoz, hogy dühös. Biztosítani kell a jogot, hogy gyászolni egy elveszett játék, vagy sír, ha fáj. A tilalom a kijelzőn a negatív érzelmek - a tilalmat, hogy magát, hogy spontán.
A mi feladatunk a szülők - tanítani a gyereket, hogy dobja ki az érzelmeiket károsítása nélkül senkit.
A vastag, aki tudja, hogyan kell legyőzni a félelmet

Fontos világossá tenni, hogy a gyermek, hogy lehetetlen, hogy ne félj semmit. A világon minden valami ijedt és nem mertek, aki nem fél, hanem az, aki képes legyőzni a félelmét. Ha a baba valami félelmetes, akkor ossza meg őket a saját emlékeit és tapasztalatait, hogy hogyan kell tanulni, hogy megbirkózzon a félelem.
Hallgassa meg magát - mit szeretne tenni?

Emlékszel, megbirkózott.

Emlékeztetve a gyermek az ő múltbeli sikerek, akkor megerősítse saját erők. segít neki megvalósítani az sikereik és győzelmek.
9. hibák - ez normális

Ne aggódj, próbálja újra „” hiszek benned!”. „Az első alkalommal senki sem derül ki” - így meg kell mondani a gyermek a meghibásodása esetén, akkor is, ha úgy tűnik, komoly (a gyermek kapott egy „2” ellenőrzés, elvesztette a versenyt, stb ...).
Bármely személy fontos, hogy joga van hibázni. A gyermek kell képeznie annak megértése, hogy minden sikeres ember hibáztak, és hogy a hibák segítenek fejleszteni kitartás, türelem és más fontos tulajdonságok.
10. Mit érzel most?

„Mit érzel most?”, „Milyen napod volt?” - ilyen kérdéseket, mindenekelőtt hozzájárulnak érzelmi közelség szülő és gyermek között. Másodszor, a forma, hogy képes megfogalmazni a gondolataikat. De ami ennél is fontosabb, hogy a gyerek megfelelően érzékeny és szem előtt tartja magát.
11. Sikerült magam

A szülők gyakran hajlanak arra, hogy a „mi” névmás kapcsolatban kislánnyal: „Mi már elterjedt”, „Sétálunk a kertben”, „Majd lépni a második osztályban.” Csecsemőkorban érzés anya és a gyermek teljes értékű hasznos a csecsemő fejlődését, és még szükséges a túléléshez. Később azonban megakadályozza annak fejlődését, és megakadályozza az elkülönítés a gyermek pszichológiai.
A gyermek fontos, az a tapasztalat, hogy tud támaszkodni magát. Pszichológusok meg vannak győződve arról, hogy a cél az oktatás - tanítani a gyermeket, hogy legyen elég jó szülő magát. És az első lépés, hogy ez kezdődik a névmás „te”.