6 Tények az iszlám Jézusról, hogy talán nem is tudsz

Ma az ortodox keresztények a világ minden tájáról ünneplik karácsony estét - karácsony estét, vagy Svyatvechir. Mint tudják, a karácsony az egyik legfontosabb keresztény ünnep, ez Jézus születését jelzi. Azonban kevesen tudják, hogy Jézus szintén fontos alakja az iszlámnak, bár a muzulmánok nem karácsonyi ünnepeket ünneplik.

Figyelemre méltóak a próféta Isa helyéről, vagyis Jézusról és anyja Maryamról (Mary) az iszlámban.

1. Jézus, Mária és Gábriel angyal - mindegyik említi a Korán (valamint Adam, Noé, Ábrahám, Mózes, béke legyen rájuk, és mások).

2. muszlimok hiszik, hogy Jézus (arab, Isa) volt Isten prófétája, született Szűz (Mária), és vissza fog térni a földre, mielőtt az Ítélet Napján helyreállítása igazságosság és tapossák az Al-Masih ad-Dajjal (hamis Messiás), amely az Antikrisztust is. Mindennek ismernie kell a keresztényeket.

3. A Korán teljes fejezetét Mária elkötelezettje miatt nevezték el. Ez az egyetlen fejezet (szukra) a Korántól, a neve után. Tulajdonképpen Maria az egyetlen nő, akit nevében a Korán említ. Más nőket csak valakivel kapcsolatban említenek, például Ádám feleségének, Mózes anyjának vagy címének, például Sheba királynőjének (Sheba királynőjének). Mária nevét a Korán gyakrabban említi, mint az egész Újszövetségben.

4. Minden alkalommal, amikor Jézus nevét mondják, a muzulmánok azt mondják: "békét neki", mint minden más prófétának nevét, köztük Muhammadot is.

5. A muzulmánok úgy vélik, hogy Jézus, a béke vele szemben, csodákat tett. A Korán több Jézus csodáról beszél, köztük a vak megvilágosodása, a lepke gyógyulása, a halottak feltámadása, az agyag madarak újjászülése.

6. Jézus születésének története, melyet a Koránban narráznak, az első csodájáról is beszél, amikor bölcsőként beszélt a bölcsőben és kijelentette, hogy Allah prófétája. Itt van a történet:
"Emlékezz Maryamra (Mária) a Szentírásban. Itt hagyta el a családját kelet felé
és elrejtette őket a fátyol mögött. Mi (Isten) elküldte neki a Szellemünket (Jibril Angyalát), és előtte megjelent egy tökéletesen felépített ember láttán.
Azt mondta: "A Jóemberhez fordulok, hogy megvédi tőlem, ha csak Istentől félsz."
Azt mondta: "Bizony, az Úr elküldi, hogy tiszta fiút adjak neked."
Azt mondta: "Hogyan lehet egy fiú, ha egy ember nem ér hozzá, és nem vagyok harag?"
Azt mondta: "Ez az! Az Úr azt mondta: "Ez könnyű számomra. Jelentést teszünk az embereknek és irgalmunkat tőlünk. Ez az ügy már eldőlt! "
Elviselte őt (teherbe esett), és elment vele egy távoli helyre.
A munkaerő pálmafa törzséhez vezette, és azt mondta: "Jobb lenne, ha meghaltok volna, és örökre elfelejtettem!"
Aztán (Isa vagy Djibril) felhívta őt, hogy alatta: "Ne légy szomorú! Az Úr létrehozott egy patakot alá.
Rázza meg a pálmafa törzsét, és friss dátumokat kap.
Egyél, igyál és örülj! Ha meglátja az embereket, azt mondja: "Megígértem az úrnak, hogy hallgasson, és ma nem beszél az emberekkel".
A családjához érkezett (a kisbaba Jézus). Azt mondták: "Maryam!" Ön súlyos bűncselekményt követett el.
Harun (Aaron) testvér! Az apád nem volt rossz ember, és az anyád nem volt harag.
Rámutatott rá (Jézusra), és azt mondták: "Hogyan beszélhetünk a baba csecsemőjével?"
Ő (Jézus) azt mondta: "Bizony, én szolgája Allah. Ő adta nekem a Szentírást és prófétát tett nekem.
Megáldott engem, bárhol is voltam, és parancsoltam nekem, hogy készítsek el zakót és zakatot, amíg életben voltam.
Megtisztelővé tette az anyámat, és nem büszke és boldogtalan.
Békesség nekem azon a napon, amikor megszülettem, amikor meghalok, és azon a napon, amikor életre kelnek. "
Ilyen Jézus (Jézus), Mária (Mária) fia! Ez az igazi ige, amelyről vitatkoznak. "(Korán, 19: 16-34).
Forrás: az iszlám mindenkinek

Egyiptomban a mecset elleni támadás mintegy 300 embert ölt meg
Az AVDET felülvizsgálata

A szimferopoli polgármester elrendelte az összes önkormányzati vállalat vezetőit, hogy írjanak fel lemondásra irányuló kérelmeket
Az AVDET felülvizsgálata

A Krímben búcsúzott a veterán a nemzeti mozgalom Vedzhie Kashka
Az AVDET felülvizsgálata

Krímben a fogvatartott aktivistákat az elkülönítési osztályba helyezték
Az AVDET felülvizsgálata

Vedzhie Kashka a Krímben halt meg a 83. életévben
Az AVDET felülvizsgálata

SBU kapott engedélyt, hogy letartóztassa ukrán ingatlan Krím-félszigeten