15 tipp a gyönyörű fotó készítéséhez, gyertyafényben, fotóhobbyban
Jártál valaha gyertyával ellátott digitális fényképezőgéppel?
Az eredmények egyszerűen el fogják ébreszteni önt - egy lángoló láng meleg fénye, amely a modell arcán (romantikus, nem igaz?) Tükröződik. Az ilyen gyenge megvilágítású fényképezés azonban nagyon nehéz feladat lehet.
Ma megosztom veletek néhány tippet arról, hogyan lehet a tökéletes portrét a gyertyák fényében!
1. Kapcsolja ki a vakut
Kezdjük a nyilvánvaló, és emlékezzünk arra, hogy mindig dolgoztunk. Mindannyian fényképezünk egy gyenge fényviszonyban, és csalódottak voltak, mert teljesen elpusztították a környezetben lévő környezeti fényt. Ha meleg gyertyafényes lámpát szeretne kapni, az alapvető követelmény, hogy kikapcsolja a vakut. Természetesen vannak kivételek - lásd az alábbi 15. bekezdést.
2. Használjon állványt
Ismét én, amely a nyilvánvaló -, de forgatás gyertyafényes azt jelenti, hogy fényképezni egy nagyon kis mennyiségű fény, ami viszont azt jelenti, hogy szinte biztosan lőni egy alacsonyabb zársebesség, ami növeli a fényképezőgép rázkódását a képeken. Győződjön meg róla, hogy a fényképezőgép rögzített és állóképes, állványra történő felvétel közben, és a távvezérlő segítségével távolítsa el a rezgéseket.
3. További gyertyák
A gyertyafényes fényképezés legnagyobb nehézsége a fény hiánya, amivel munkát kell végezni. Több gyertya használata nyilvánvalóan több fényt fog előidézni, ami kicsit nagyobb mozgásteret biztosít Önnek a süllyedés, az ISO és a rekeszérték beállítása tekintetében.
4. Helyezze el a gyertyákat
Egyetlen gyertya használata vagy sok gyertya egy helyen történő összeszerelése éles árnyékokat eredményez a modell arcán. Ez lehet, amit látni szeretne, de a legtöbb esetben egy még egyenletesebb fényt szeretne az arcodon. Ez egyszerűen úgy érhető el, ha egy kis gyertyát helyez el. Én is ajánlom több gyertyát az egyik oldalról, ez egy jól megvilágított oldalat hoz létre, és nem teszi különbözõvé a felek számára, ha drámai világítás rajongója vagy.

5. Természetes fényvisszaverők
Többször is, amikor gyertyafényben fényképeztem, véletlenszerű felfedezést készítettem, ami még mindig előnyös. Észrevettem, hogy azok a lövések, amelyekre a fehér asztalra borított asztalnál ülő asztalra ültem, jobbak voltak, mint fehér abrosz nélkül. Úgy tűnik, az asztalterítő visszaverte a fényt a modellem arcába. A fehér falak és mennyezetek is megmutathatják ezt a hatást (ez egy kicsit, de semmi sem lesz felesleges, ha ilyen alacsony megvilágítású képeket készít).
6. Apertúra lencse
Ha lőni egy DSLR és a különböző lencsék, válassza ki a legtöbb „nagy nyílás” e, hogy van, mivel ez lehetővé teszi, hogy egy nagyobb rekesz és legyen több fény jut a fényképezőgépbe. Én személy szerint jobban szeretnék ilyen típusú lövés az egyik 50mm objektív (f / 1,8 vagy f / 1,4). Ezután lőni fogok a legszélesebb rekeszzel, amellyel a beállítások lehetővé teszik (vagy közel vannak hozzá) a leggyorsabb zársebességet és alacsony ISO értéket. Ne feledje azonban, hogy minél nagyobb az objektívnyílás, annál kisebb a FLIP és annál több fókuszpont.
7. Nagyítás és rekesznyílás
Tartsuk szem előtt, hogy ha gépet egy objektív változtatható fókusztávolságú, maximális rekesz változik a fókusztávolság, hogy forgat a legszélesebb beállításokat a különböző gyújtótávolság, rekesz kapsz jobban, mint amikor a nagyítást. Tehát jobb, ha közelebb kerülsz a modellhez szélesebb szögfókusztartományhoz, mint a zoomhoz.
8. Háttér és háttér
Nyilvánvalóan, hogy több fény jut hozzá a fényképezőgéphez, hosszabb záridőt kell választania. Ne feledje, hogy a zársebesség csökkentésekor növeli a mozgás hatását (a modell megcsúszása, gyertya láng, a kamera mozgása). Ha a környezet teljesen mozdulatlan (még a láng villódzó), és a modell azt állítja, a lehető legnagyobb merevség, beállíthatja a záridőt 1/15 - de valamivel rövidebb volna azt jelenti, hogy a kereslet túl sokat a modellben.
10. ISO beállítások
A fény hiányának másik módja az, hogy növelje az ISO-t a fényképezőgépen. Természetesen ez a koncesszió nagyobb kereteket (zajt) eredményez a keretben. Próbáld meg menteni az ISO-t 400-ra, ha lehetséges, és érdemes lehet tiszta keretet kapni. Egy kicsit magasabb - és elkezdi észrevenni a zajt - különösen akkor, ha nagy keretekkei vannak.
Ha a gyertyák a keretben vannak, akkor a fényképezőgép általában alábecsüli a képet, mivel fényes foltként fogja látni őket. Megpróbálhat többet kitenni, mint a fényképezőgép ajánlja. Azonban ne növelje túl sokat, különben minden olyan gyertyákkal fog végződni, amelyek fényes foltokat égetnek a képen.
12. Fehér egyensúly
A kompozíciós értelemben a gyertyák kezelésének két fő módja van - beillesztheti őket egy keretbe, vagy hagyhatja őket a kereten kívülre. Mindkét lehetőség gyönyörű képet hozhat létre, valamint mindkét módszerrel kísérletezhet.
Ha bekapcsolja a gyertyákat a keret, ne feledje, hogy befolyásolja a beállításokat, hogy a fényképezőgép használtam (lásd a kézikönyvben.), De ők is létre érdeklődési területet a képen, amelyek potenciálisan vonzza a néző szeme - versengő a fő témával. Ezért helyezze el a modellt kedvezőbb helyzetbe és fontolja meg, hogy a gyertyákat ne zavarja.
Ha a gyertyák a keretben vannak, akkor győződjön meg róla, hogy gyönyörűek. A portrékban lévő apró részletek és a ronda gyertyák nagyon zavaró pillanatot jelenthetnek.
14. Egyéb világítási források
Néha a gyertyák önmagukban nem elég fényforrás. Ha ez a helyzet, és a fenti technikák nem biztosítanak elegendő fényt, add hozzá egy kicsit egy másik forrásból. Lehet például lámpa vagy gyenge fény, amelyet használhat. A legjobb eredmény érdekében próbálj meg meleg fényt adni a kiegészítő fényforrásnak, majd valamilyen vörös vagy narancssárga anyaggal (finoman fűtéssel) lefedni.
15. A vaku használata színes szűrővel
Az első bekezdésben arról beszéltem, hogy kikapcsolja a vakut, hogy segítsen neked lenyűgöző gyertyát kapni, nem pedig fényes vaku fénye a képen. Az egyetlen kivétel, amit láttam, amikor az emberek valamilyen meleg (vörös vagy narancssárga) fényszűrőt használtak a vakuon. Ez csökkenti erejét és meleg fényt ad. Akkor is csökkentheti a villanófeszültséget manuálisan, ha így tesz. De a különböző fényszűrőkkel végzett kísérletek pontosabb színt adnak.