10 A házasságtörés indítékai

A házasságtörés és a paráznaság sok motívuma van. Csökkentettem őket a motívumok 10 fő csoportjára. Röviden mutass be mind a 10 motívumot az árulásért, és hívd meg a vitát. Talán tagja volt a családi drámanak az "árulás" kifejezés alatt.

A családi kapcsolatok átadásának hatása.

A házasságtörésnek a családi kapcsolatokra gyakorolt ​​hatását nagyban meghatározza a házasság megléte. Nem a házasság hossza, hanem a házastársak közötti intimitás fokáról beszélünk, amely az árulás idején alakult ki.

A közelség mértéke az árulással kapcsolatos válságtól, válsághelyzettől függ, hiszen az elárulások különbözőek:

• alkalmi kapcsolat,
  • Promiscuity (válogatás nélküli szexuális kapcsolatok - bárkinek és bármikor),
  • hosszú távú kommunikáció egy emberrel (főként a hálátlan házastárs érzelmi függőségének az új partnerrel való fenyegetése miatt);
  • túlnyomórészt nemi közösülés,
  • főleg érzelmi kapcsolatot.

A házasságtörés 10 motívuma.

Az indíték az első. Új szerelem. Ez az ok arra a házasságra jellemző, ahol a szerelem majdnem túlélte magát, és ahelyett, hogy a szokás vagy a szolgálat szolgálatában maradt. Ez akkor fordulhat elő, ha a házasság alapja a kiszámítás, a terhesség vagy a magány félelme.

A második motívum. Retribution. Nem mindig, de gyakran felmerül a vágy, a vágy, hogy megbosszulja a házasságtörést.

Motívum három. Szidalmazott szerelem. Ez a motívum akkor keletkezik, ha hiányzik a viszonosság vagy az érzés hiánya. A házastárs egy másik partnerben keresi a szerelemkutatást, ahol a kölcsönösség lehetséges és megtalálja.

A negyedik motívum: új szerelmi élmény keresése. Akkor keletkezik, amikor a családi tapasztalatok igen jelentős, amikor egy bensőséges kapcsolatot jött egy hétköznapi, ha az egyik partner lett fúrt vagy egy partner él egy „igyekeznek megszerezni az élet lehetséges.”

Az ötödik motiváció. Visszaállítja. Vannak olyan helyzetek a családi életben, amikor a házastársak közötti intim kapcsolatok lehetetlenek vagy ritkák. Okok: az egyik házastárs betegsége, hosszú elválasztás, üzleti utak.

A motívum a hatodik. A család teljes szétesése. Ha az egyik házastárs nem látja a család folyamatos jólétének kilátásait, megváltoztatja az új partnereket az életben.

A motívum a hetedik. Véletlenszerű kommunikáció. Leggyakrabban alkoholos intoxikáció, partner kitartása vagy "kényelmes lehetőség". Ez egy "egyszeri" változás, amelyet nem jellemez a rendszeresség vagy a tapasztalat mélysége. A memóriában vagy egy kellemetlen maradvány, vagy kellemes emlékek. Az utóbbi esetben vágyakozunk valami hasonlót megismételni, de leállítja az esetleges csalódottság érzését.

A nyolcadik motívuma. Véletlen extrém jellegű kapcsolat. Ez egy olyan eset, amikor a partner identitása nem számít. A véletlen érintkezés a szexuális vágy következménye lehet, amelyet a kényszeres tartózkodás, a jogképesség bizonyítása vagy egyszerűen a szenvedély kitörése okoz. Ez csak szexuális jelenség.

Motif kilencedik Erotikus szexuális kalandok. Ez egy olyan extrém jellegű epizód, amelyben a szexuális kifinomultság, a felfedezés egyik eleme és a sokszínűség törekvése különleges szerepet játszik.

A motívum a tizedik. A házasságon kívüli kapcsolatot az időtartam és az érzelmi kötődés jellemzi. Az ilyen árulás elkerülhetetlenül az úgynevezett kettős élet mindenféle problémájához vezet.

Olvassa el a boldogság pszichológusának legjobb anyagait ebben a témában!

• Ön tekintélyes partner? Az alábbiakban felsoroljuk azoknak a leggyakoribb akcióinak a felsorolását, amelyeket az olyan emberek hajtanak végre, akik társfüggőek ahhoz, hogy uralják vagy irányítsák [...]
  • Félreértés a kapcsolatban. 3 oka a házastársak félreértésének. Félreértés a kapcsolatban. A házastársak elutasítása a fő ok az ügyfelek számára, hogy pszichológushoz forduljanak, hogy megértsék egymás közötti kapcsolatot. 3 [...]
  • Biztos személy vagy? A nagy és a nagysebességű technológiák kora nem csökkentette, hanem több bizonytalan embert is felvetett. Ebben a cikkben azt akarom mondani, hogy mi [...]
  • Senki sem érti meg: a könyv arról szól, hogy miért senki nem érti meg, senki nem érti meg - a modern társadalomban ez a probléma nagyon gyakori. Nagyon fontos a megértés. By the way, a kiadó MYTH kiadott egy könyvet [...]
  • Hogyan lehet visszaállítani a bizalmat a világban és újra bízni a partnerben? A világ és az emberek bizalmának ismételt meggyõzõdése nem könnyû, ha aláássák magukat a hit és az emberek kedvességét. Hogyan lehet visszaállítani a bizalmat a világban, szeretni egyet vagy barátot? Van [...]
  • Mögötte, mint egy kőfal. Tényleg? Sok ügyfelem nemrégiben bejelentette az ülés kezdetét. "Mögötte voltam (férj, partner) olyan volt, mint egy kőfal." Biztos vagyok benne, hogy hallottad [...]
  • Megváltozott, megváltozott. Mi következik? A múlt heti poszton 10 házassági motívumot írtam le. Nem számít, hogy megváltozott-e, vagy megváltozott, fontos, hogy mit tegyen. Hogyan lehet megelőzni [...]

Értékelje ezt az anyagot!

Helló, Alexander és MINDEN! Nos, az a téma, amit megérintett itt - be kell vallanom, nagyon szerencsés vagyok - 16 éve élt együtt a feleségem soha nem "égett"! 😆 És bármilyen motívum villant a fejében, nem akarom tudni mindazt az igazságot - mindez túl kemény az önbecsüléshez. Törölje a csonkot, azokról az okokról, hűtlenség kell keresni magad, de nyilvánvaló, hogy nem számít, mennyire van, előbb-utóbb te is vagy nadoesh, vagy ... találni egy személyt, akivel próbálja összehasonlítani, legalábbis annak érdekében, hogy a még mindig jobb ... 😆 Kevesebbet tudsz - a család erősebb 💡

Valentin, biztosan meg fogok írni egy folytatást, többek között arról, hogy milyen jellegű személyiségjegyek sajátosak, hogyan viselkedjenek mindkét házastársnak, ha a titok nyilvánvalóvá válik.

Jó estét! Motivációk 7,8,9 valahogy hasonlóak.
Most vagyok egyedül. Gyakran kapok ajánlatokat férfiak találkozni (a házas férfiak!) Van egyfajta rémképes benyomást, hogy 90% -a férfi változik. (Nem kell ilyen kapcsolat, de ha akarnak, akkor látszólag megtalálják ....)
Tudom, a nők, akik találkozni házas férfiak újra és évek (egy barátjának - .. 5 év, elég egy nő életkora 12 év) A férfiak nem fog menni távol a családjuktól, a nők, és nincs szükség erre. Ez a motívum 10.
A régi barátom a motívum 3 miatt keres valakit. A család már közel van, már évek óta a kapcsolat egyszerűen szörnyű, a család hátráltatja a késő gyermekeket.

❗ Svetlana, akkor valószínűleg észrevette, hogy én kerülni a cikkben szava férje, férj és feleség, nő, cserélje ki egy partner, és a házastárs - az a tény, hogy számos tanulmányban a hűtlenség jár mindkét házastárs egyenrangú, tekintve százalékos különbség.

Véleményem szerint az "árulás" a kapcsolatok kiépítésére való képtelenség vagy nem hajlandósága, az új arcok és a szeretet megértése csak érzelmek vagy szenvedélyek, de nem mint tettek.

Kapcsolódó cikkek