3. opció 2. rész

Olvassa el a szöveget és töltse ki az A1-A7 feladatokat; B1-B14.

(1) Miután mentünk a vaska gomba. (2) A kosarakban kenyér volt hagymával, a Vaska még mindig tojást tartalmaz, és van egy könyvem. (3) Voltak abban az időben mindenhol könyveket, különösen szeretem a sci-fi-t. (4) Ez a könyv is fantasztikus volt, úgynevezett "The Silver Bowl". (5) Általában vannak olyan emberek, akik a holdra repültek és átköltöztek arra a helyre, ahol a bolygó ismeretlen része kezdődött, mert a Hold csak egyik oldal felé fordult. (6) Épp most volt ideje elolvasni a vonalakat, amikor átlépték a látható és a láthatatlan halálos vonalat, és a szemük szokatlanul szokatlan látványt mutatott.

(7) Ami kinyitotta a szemüket, nem ismertem és még mindig nem tudom, mert elvesztettem a könyvet az erdőben.

(8) A könyvemet az éjszakáig kerestem. (9) Minden bokorhoz lehajoltunk, és a fű mentén kúszottunk. (10) A fekete áfonyás bozótosokba vándoroltak, melyeket soha nem találkoztunk. (11) Aztán fényes vibráltunk egy csokorra a fiókosládán. (12) A nedves síkságon a liliom-völgy több levele, piros, gombjával petefészek található.

• (13) A látható és a láthatatlan halálos vonalat átlépik, szemük tökéletesen nyitott.

• (14) Gyere ide, van egy tavasz - kiáltotta Vaska.

(15) Vékony szárakkal szegélyezett szegély volt, hogy a föld nem összeomlik. (16) A szavak sötét, de látható mélységében, de apró vulkánok törtek ki, szürke port viseltek maguk felett. (17) a falon, mint élő, mozgó fehér cherveobraz Nye gyökerek a mászó fény fúvókák, és ideges lyagusho knock-vel, szorongatva a lap és zárt a szemét a félelem. (18) A fejüket zajtalanul néztük a tavasz mélyére, és Vaska, aki mindent szeretett volna elérni, kinyújtotta és megérintette az alját. (19) A szürke zavarosság felemelkedett, és minden eltűnt. (20) És elmentünk az állomásra.

• (21) Átkeresztelték a látható és a láthatatlan halálos vonalat, szemük teljesen szokatlan látványt nyitott. - mondta Vaska emlékezetében, és rám nézett. - (22) Mit gondolsz, mi mindent felfedeztek?

• (23) Felfedezték egy olyan országot, amelyet még soha nem láttak. (24) Igaz, Vaska?

• (25) Igen - mondta Vaska és visszanézett az erdőre.

(A. Pristavkina * szerint)
A1 Az alábbi állítások közül melyik mutatja meg a választ arra a kérdésre, hogy "miért tér vissza Vaska az erdőhöz, és egyetért azzal, hogy olyan országot nyitottak meg, amelyet még soha nem láttak?"

1. A fiúknak ez az ország napjaink erdőjévé vált.

2. A srácok az egész napot az erdőben töltötték.

3. Egy könyv elveszett az erdőben.

4. Vaska nem akart hazatérni.

A2 Melyik mondat az előzőhöz kapcsolódik lexikai ismétléssel?
A5 Mi a jelentése a 23-as javaslatban?

1. megnyílt

2. megállította a gyógyulást

3. kiemelkedővé vált, kiderült

4. Találtam a gondolataimat valakinek

A6 Mi a 18. kérdéses emberi minőség?

1. engedékenység

2. kíváncsiság

3. rossz szokások

4. inkontinencia

A7 Kérjük, adja meg az összehasonlítást tartalmazó javaslatot.

1. Voltam abban az időben mindenütt könyveket, különösen szeretem a sci-fi.

2. Elhaladtunk az áfonyás bozótban, amelyet soha nem találkoztunk.

3. A nedves alföldi területen több lombozat a völgyben, piros, gombnyomással, petefészek található.

4. A szürke zavarosság felemelkedett, és minden eltűnt.

Ez egy gödör volt (1), amely a vékony szárak szélén feküdt (2), hogy a föld nem bukott össze.

A falakon (1) élve (2) a fehér féregszerű gyökerek a könnyű emelkedő fúvókákból (3) és a félénk kis béka ültek, (4) a laphoz tapadva, és a félelmet borító szemmel.

Általában (1) néhány ember a holdra repült, és továbbhaladott erre a helyre (2), ahol a bolygó ismeretlen része kezdett (3), mert a Hold csak egyik oldal felé fordult ránk.

B14 A 17-25. Javaslatok között találjon egy mondatot koherens és alárendelt kapcsolattal. Írja be a mondat számát.

С2.1 Olvassa el Masha és Anna Sergeevna véleményét a művészi beszédben való ismétlés funkciójáról.

Segíts Anna S. folytatni a beszédet. Írd fel az esszé-érvelést: "Miért van szükségünk ismétlésekre a művészi beszédben?"

A kérdés megválaszolásával olvassa át A. Pristavkin szövegét, és találja meg a szükséges példákat arra, hogy felhasználják azokat a szintaktikai konstrukciókat, amelyek gondolkodnak.

Példákra való hivatkozással jelezheti a kívánt mondatok számát, vagy idézőjeleket.

Tudományos vagy újságírói stílusban írhat munkát, feltárva a témát csak a nyelvi anyáknál és / vagy az általános kulturális tervben.

Elindíthatja a kompozíciót Anna Sergejevának, és a saját kijelentésnek. Írhat egy munkát az Ön nevében vagy Anna Sergeyevna nevében.

A tanulmány kötetének legalább 50 szónak kell lennie. Írjon írásban, olvasható kézírással.

C2.2 Írja le a kompozíció-érvelést. Mondd el, hogyan érted meg a szöveg utolsó mondatának jelentését (23-25. Propositions): "Olyan országot nyitottak meg, amelyet még soha nem láttak. Igaz, Vaska? - Igen - mondta Vaska és visszanézett az erdőre.

Helyezze a gombot a webhelyére:
Esszék

Kapcsolódó cikkek