3 Az iframe lapon a görgetősávok eltávolítására szolgáló módszerek
Sok lehetőség van a görgetősávok eltávolítására. Megmutatom 3 közülük, hogy én alkalmaztam, és amelyeket ellenőrzött.
A görgetősávok megjelenésének okai.
- A szélességen lévő lap tartalma meghaladja az 520 képpontot.
- Ha a tartalom nem haladja meg az 520 képpontot, akkor vannak behúzók, és ezeknek köszönhetően a teljes szélesség meghaladja az 520 képpontot.
- A tartalom magassága meghaladja a 800 képpontot. Alapértelmezés szerint az iframe 800 képpontos magassággal van számolva görgetősáv nélkül. Ha a magasság nagyobb, akkor a tartalmat levágják, vagy egy szörnyű függőleges és vízszintes görgetősáv jelenik meg (az elrendezéstől függően).
1. módszer.
Érték appId: - írja be az alkalmazás azonosítóját. Érték magasság: - írja be a kívánt magasságot.
2. módszer.
Így használtam leggyakrabban. Előnye: a forgatókönyv eltávolítja a görgetősávokat, még akkor is, ha a lap magassága dinamikusan változik. Ez azt jelenti, hogy ha egyszer mindent beállít, és biztos lehet benne, hogy a görgetősávok nem lesznek akkor, ha növelik a lap tartalmának magasságát. Ez a szkript két részből áll. Az első rész a záró címke előtt kerül beillesztésre . Példa kód az első részre.
A második részt a záró címke előtt kell beilleszteni