5 emberi ízlés

És higgy nekem, az ízek hatása az életünkre óriási. Nem tudok rólad, de már észrevettem, hogy ugyanazok az ételek után vannak véletlenek. És ez nem csak az egészségre vonatkozik, például a gyomorégésre, hanem az egészségi állapot változásaira is.
És a főbb pontokat, amelyeket megpróbálok leírni. És csak mutassa meg a termékeket, gyógynövényeket, amelyek tartalmazhatják ezt vagy az ízét. Az anyagokat nemcsak ebből a könyvből vették, hanem a cikk végén feltüntetem a forrást.
Öt ember íz
Öt íze öt íznek felel meg. Édes a földhöz van kötve, éles, fémes, sós vízzel, fából, keserű tűzzel.
Először is azt javasoljuk, hogy fontolja meg a nyereség kölcsönhatását az elemek csillagán, az óramutató járásával ellentétes irányban.
- A sav erősíti a keserűséget
- A keserű erősíti az édeset
- Az édes erősíti az éleset
- Akut erősíti a sózott
- A só erősíti a savanyúságot
A körben végzett fordított mozgás destruktív.
- A sav megsemmisíti a sót
- A sós elpusztítja az akut
- Az akut elpusztítja az édeset
- Édes elpusztítja a keserűet
- A keserű megsemmisíti a savanyúságot
A fizikai test minden szervének saját ízérzéssel kell rendelkeznie. A szívhez keserű íz szükséges. A máj - savanyú. A vesék számára - sós. A tüdő számára - akut. A lépért a hasnyálmirigy édes.
És ez egy olyan rajz, amely segít könnyebben megérteni az információkat.

Édes íz
Édes van szükségünk számunkra, tk. növeli a vér és az izomszövet mennyiségét, csontvelőt, hozzájárul a jó szem és haj állapotához. Az édes diéta normál fogyasztása elősegíti a csontok csontozódását a törésekben. Az édes energiát ad, és erősíti a testet, súlyosbítja az ember mind az öt érzékét. Az édes kalóriákat, és nem csak a természetes formában (glükóz), hanem a közönséges cukorban is, a terhes nőkben növeli a tej elosztását.
Az édes személy túlzott fogyasztása károsodást okozhat. Növelje a zsír, habos anyagok és a bomlékony baktériumok mennyiségét a belekben, ami végül gázok kialakulását, repedéseket okoz a szövetekben, aranyér.
Mielőtt édes, a legjobb vizet inni, de nem az édesség után. Ha inni akarsz, akkor csak egy kicsit. Az édességet evés után lehet enni, de kis arányban. Az édes az elégedettség és a szeretet érzése. Azt tanácsolják, hogy minden nap enni, de nem éjszaka. És azt hiszem, mindenki megérti, miért.
A férfiak éppen ellenkezőleg, az édesek a relaxáció érzését keltik, és ez apátia és lustaság. Csillapítaná magát.
Az édeset inkább gyümölcscukor, méz, gyümölcs formájában használják.
Savanyú íz
Stimulálja az emberi aktivitás aktiválódását, segít a begyógyulásban és a betegben.
A savó segít megemészteni az ételt a gyomorban, elősegíti a feldolgozott élelmiszerek elhagyását a belekből, hígítja a vért, normalizálja a vérnyomást.
A sav túlzott használata a vékonyságot és a ráncokat, az ízületeket és a látást szenved, a vetőmag hatékonyságát és mennyiségét csökkenti. A fogak és az egész emésztőrendszer szenvedhet.
Is, kíváncsiság, harag és irigység merülhet fel. Ezt a Védák említik. Az emberekben még létezik ilyen kombináció: "Az arca gyászos kifejezés". És azt hiszem, többször is hallottad ezt a kifejezést, természetesen egy kicsit durva.
Minden erjesztett étel, bogyó (áfonya, áfonya, málna), citrom, tamarinda, sóska, ecet, tejföl, sajtok savanyú ízűek. És minden étel, amely szerves savakat tartalmaz.
Reggel ajánlott savas ételeket enni. Este a savanyúság ártalmas (Ayurveda szerint).
Akut íz
Az akut elősegíti az epe, a nyálkahártya eltávolítását, a testből kis mennyiségű zsírt, segít megemészteni az ételt a gyomorban, serkenti az étvágyat, megöli a baktériumokat és a férgeket, és megtisztítja a vért. Még rákot is gyógyítanak. Növeli a véráramlást, amely miatt egy személy melegedhet.
Ha a túlzott használata akut vannak fájdalmak az izmokban, a karok és a lábak meglazulnak csont van szárazság a torokban és az ajkak, összegyűjti a fekete epe a szervezetben, és egy személy válik hipochonder, ingerlékeny, melankolikus, agresszív, dühös, és azt is esnek a düh.
Akut íz megtalálható olyan termékekben, mint a fokhagyma, hagyma, retek, retek, gyömbér, torma, mustár, chili, fekete bors, marinátok. Elmondható, hogy szinte minden természetes antibiotikum.
Sós íz
A só ízelítőt ad, és javítja a hangulatot, elősegíti a különböző szervek elzáródásának megnyitását és a felesleges epe eltávolítását. Növeli az étvágyat, ami éhséget és szomjat eredményez. Ezért ne hagyja abba a sós ételeket.
Még sózással is csökkentheti a hőmérsékletet. Vegyünk egy szelet citromot, szórjuk meg sóval és enni. Ez a kombináció csökkenti a hőmérsékletet, ahogy a Védák fenntartják.
De a sóoldattal való visszaélés miatt számos elzáródás, tumor van a testben. Az a jel, hogy egy ember mérsékelten alkalmaz sót, lehet száj, bőrkiütés, dermatitis és mindenféle bőrkiütés, valamint duzzanat. Ismeretes, hogy a só vonzza a vizet. Más szavakkal, egyszerűen késlelteti a testben, nem teszi lehetővé, hogy kilépjen. Erősíti a savasságot.
De érdekes módon, só segítségével harcolhat a gyomorégéssel is. Például, ha savanyú eruptioned van, akkor csak tegyen sárgát a szájába, lehetőleg sót, de azt is megteheti. A só miatt a gyomor elkezd gyomorsavat termelni, és bezárja a szelepet, nem engedve a gyomor tartalmának belépését a nyelőcsőbe.
És a gyomornedv elkezd válni, még akkor is, ha csak tartod a sót a szájban és köpd ki. De a szelep lezárásához sós szájat kell venni.
A magas vérnyomású betegeknél fokozódhat a nyomás, túlzott nyálzás. Különösen sós italok a válság idején, lehet, hogy még egy stroke. Igaz sós italok általában egy másnaposságra, például sóoldatra mennek.
A túlzott mennyiségű só elégedetlenséget és kapzsiságot, apátiát okozhat. Még saját tapasztalataim szerint is éreztem magam. Az elégedetlenség, ez az első dolog, ami a fejlődéshez vezet.
A sót tiszta formában tartalmazza só formájában (tengeri és közönséges kő). Szintén jelen van a hínárban és az ír mohában.
És itt van egy másik változata a képnek az ízeivel és hatásaival kapcsolatban. Igaz, az első képhez képest megfordult. De aláírtam az ízeket.

Keserű íz
A keserű elősegíti a gyomor, a belek és az emésztés tisztítását. Távolítja el a túlzott epe és nyirok, tisztítja a vért és az agyat. Bitter jól megbirkózni a székrekedéssel. Van gyulladáscsökkentő hatása, enyhíti a bőrirritációt és viszketést.
Úgy gondolják, hogy a keserű íz stimulálja az értelmet.
A keserű túlzott használat miatt az erek szenvednek - törékennyé válnak. Aritmiát kereshet. Görcsök, szédülés, fejfájás, száraz ajkak fordulhatnak elő. A testben fekete epek halmozódik fel, és a személy agresszívvá válik. Más esetekben fordítva lehet, depresszió, harag, szorongás.
A keserű nem csak az édeset hangsúlyozza, hanem semlegesíti. Ha túl sokat eszünk az édességeket, akkor enni néhány bogyós gyümölcsöt vagy egy grapefruit szeletet.
Tartalmazó termékek keserű íz a kávé, csokoládé, alkohol, endívia, grapefruit, áfonya, hegyi kőris (vörös), üröm, tansy, kurkuma, halogén levelek, görögszéna, szegfűszeg, babérlevél, echinacea, aloe, spenót, sóska, pitypang, paradicsom, padlizsán, olajbogyó.
Forrás: TN Zurnyaeva "Enciklopédia és az univerzum ezoterikus törvényei".
Köszönjük a könyv felülvizsgálatát, győződjön meg arról, hogy alaposan megvásárolja és tanulmányozza, szeretem az ezoterikusokat. Én magamtól hozzátenném, hogy bízzunk a testünkben és hallgatnunk kell vágyait.
Például nagyon szeretem a savanyú káposzta, de csak télen és ősszel eszem, vagy amikor beteg vagyok. Ebben az évszakban és betegség esetén C-vitaminra van szükség, amely a savanyú káposzta több mint citromban, még mindig savanyú ízű, segít a baktériumok elpusztításában.
Többször is vegetáriánus voltam az életemben, könnyű volt számomra, hogy megcsináltam, csak láttam magam, hogy először minden zöldséget ettek.
Legutóbb vegetáriánizmusom 7 évig tartott, most rájöttem, hogy húst akarok, nem a fejem, de a testem egy organizmust akar. Ez nem egészen az öt ízlés tárgya, írok erre, nagyon fontos hallgatni a testedet, megmondja neked, hogy mit kell
Teljesen egyetértek veled, Catherine. Először is, hallgatnunk kell érzéseinket és vágyainkat. Testünk egy ideális, összetett, és ugyanakkor érthető számunkra * mechanizmus *. És a vágyaink, ízek, a megerősítésre.
Gyakran a testünk annyira sűrűsödik velünk, hogy csak abbahagyjuk hallani. És nem érhet el minket a vágyait illetően. Ezért, ha egy kicsit segítünk neki, hogy megtisztítsa és megszabaduljon a salaktól - minden azonnal helyére kerül - és elkezdjük érezni, amire a testünknek szüksége van.
Arany szavak, Lena ... gyakran nem hallgatunk magunkra. Köszönöm, Anatolij, a könyv áttekintésére ... Érdekes volt. Különböző ízléseim is vannak az évtől függően. Igen, azt hiszem, sokan csak ilyenek.
Az ízek más, ez biztos. Az évek során megváltozik az íze. Élvezem például a viburnumot, például keserű íze ellenére. Vagy citrom.
Tehát a testnek szüksége van rájuk. Most ez a szezon mind a viburnum, mind a citromok számára - kényeztesse el a testedet a közművekkel, az Olyával.
Nekem is volt egy kis tudomása az ízek hatásairól a testre, amikor tanulmányoztam az ayurvedát. Az ízlésemmel akartam egyensúlyozni a doshasomat. Egy ideig próbáltam enni az íz szabályainak megfelelően. A képeket jobban megértik. Most hallgatom a testet. Azt mondja, milyen íz hiányzik.