300 német család szeretne költözni a Stavropol régióba
De tavasszal új menedéket talált. Ezúttal a választás a melegebb Stavropol Területre esett. A helyi lakosok azonnal megadták az idegen menedéket.

A leginkább 40 éves Eugene szerint nem csak az éghajlat befolyásolta a szibériai visszatérését. A férfi nem volt elégedett a helyi tisztviselők fogadásával - rossz lakhatást kapott, a hozzáállás sem volt a legjobb. Egyszóval a vendéglátás szaga sem volt Kyshtovkában.
- Az internetről megtudtam a családot. Olvastam az orosz németek problémáiról, és úgy döntöttem, hogy otthont nyújtanak nekik az élethez - mondja Vladimir Poluboyarenko, a Stavropol nyugdíjas és emberi jogi aktivistája. - Az oldalamon három emeletes üres ház van 500 "négyzeten", így mindenkinek elegendő helyet kap.
"Az okok Jevgenyijének a szörnyű emberi jogi jogsértésekre történő elmozdulása miatt, és a szexuális órák csak a további jogi törvényellenesség detonatói lettek" - folytatja Poluboyarenko. - Szeretne komolyan mozogni, ahogy elmesélte a múlt héten. Szeretné felvenni a kapcsolatot a Stavropolban lévő migrációs hivatalgal, és konzultálni szeretne az orosz állampolgárság megszerzésével, tartózkodási engedélyt kíván kiadni.
- Hogy éli Németországban a vándorlás után?
"A német bennszülöttek sziszegnek az irányába, az orosz németek barátságosak.
- Gyermekeik oroszul beszélnek?
- Beszélj oroszul, felnőtt gyermekei, a gyerekek csak németül értik. Mint most minden gyermeke iskolába és óvodába jár. Evgeny műszaki ellenőrként dolgozik. És az oktatás révén magas színvonalú asztalos. Korábban bútorokat gyártott az elit hajóknak.

Eugene a gyermekeivel.
- Személyesen visszafizetem érte. Evgeniy már fizetett.
- Hogy látta őt Stavropol?

- Átmenetileg át fognak élni a házamban. Aztán Eugene házat szeretne vásárolni a külvárosokban, sok kunyhó van, elhagyott föld - mindezeket meg lehet vásárolni fillérekért. Eugene a gazdálkodás álmait.
- Igen, igen. Információim szerint már több száz olyan ember van, akik el akarnak menni Németországból, és el kell költözni Oroszország felől. Jelenleg komolyan foglalkozunk ezzel a kérdéssel.