7. készség a reflektív gondolkodás óráit alkalmazva, író

Mindig kétség vagy mindenben hisznek - ezek két hasonlóan kényelmes megoldás:
mindkét esetben nincs szükség gondolatra.
JULIS GENREY PONKEIR

Hogy gondoltak?

Felnőttként váltak egyszerre
és egy komoly gondolkodó, és értéktelen.
Billy Ray Cyrus,
A NEMZETKÖZI SZEMÉLYEK LEÍRÁSA

Mi "lángol a potjában"?

Szeretem az íróasztalomra nézni, mint egy kályha - mindig tele vannak mindenféle dolgokkal, amelyekből főzhetnek valamit. Minden dolog a helyén van, és bármikor tudok, hogy a hátsó „a bankot, amelyben sok napok, hetek vagy akár hónapok valami sínylődik az alacsony hő és mozgassa közelebb az első író, így ezen is lehet aktívan dolgozott, majd talán eltávolították a lemezről.
A reflexiós gondolkodás már évtizedek óta életem legfőbb összetevője. Folyamatosan tükrözöm és átnézem az életemet annak érdekében, hogy folyamatosan nőjünk és nyerjünk. A gondolkodásmód gondolkodásmódját megszereztem, amikor lelkész lettem. Minden vasárnap este áttekintem mindazt, ami az előző héten történt, és tükrözi azoknak a tevékenységeknek a hatékonyságát, amelyek eredményeit a hét végén határozzák meg, és felkészülnek a jövő hétre. Az ilyen típusú gondolkodás értékének felismerésével minden nap legalább néhány percet adtam a gondolatoknak. Minden alkalommal, amikor feltettem magamnak három kérdést:

• Mit tanultam ma?
  • Mit kell megosztanom másokkal?
  • Mit tegyek?
  • alapesetek a Margarettel (31 pont);
  • személyes ügyek (23 pont);
  • kisebb esetek (11 pont);
  • nagy események (9 elem);
  • a legfontosabb személyes pillanatok;
  • a legfontosabb üzleti kérdések;
  • nemzetközi konferenciák (4 elem);
  • a legfontosabb személyes gondolkodás (8 pont).

E folyamat - annak felmérése, hogy töltöttem az éveit, hogy tanuljanak a sikereiből és hibáiból, hogy mire kell próbálkoznia, és meghatározzák, hogy mit kell változtatni. Ez a gyakorlat mindig nagyon értékes. A mentálisan élõ múltbeli helyzetek minõségesebbnek fogják gondolkodni. A fényvisszaverő gondolkodás olyan, mint az agyag pot az ok miatt. Segít gondoskodni arról, hogy gondolatait alaposan elkényeztesse a fedél alatt, amíg elérik a készenlétet.

Miért kellene tanulnunk a reflektív gondolkodásból?

A modern társadalom életének ritmusa nem járul hozzá a reflexió gondolkodás fejlődéséhez. A legtöbb ember szívesebben jár el, mint meditálni. Csak ne érts félre. Én cselekvő ember vagyok. Nagy energiamennyiségem van, és szeretnék megfigyelni a dolgok folyamatát. De én is gondolkodó gondolkodású ember vagyok. Tudom, mennyire fontos ez.

1. A reflexiós gondolkodás igazi perspektívát nyújt

Amikor gyermekeink még mindig tizenévesek voltak, minden évben magunkkal vittük őket, és kellemes nyaralást szerveztek. És amikor hazatérnek, akkor már tudta, hogy nem számít, merre mentünk - a „Walt Disney World”, vagy Washington, DC, - kérem őket két kérdést: „Mit szeret a legjobban?” És " Mit tanultál? "
Mindig feltettem ezeket a kérdéseket. Miért? Mert azt akartam, hogy tükrözzék azokat az eseményeket, amelyeken részt vettek. Természetesen a gyerekek nem gondolnak semmilyen esemény jelentésére vagy értékére, hacsak nem motiváltak erre. Minden rendben tartják magukat. Azt akartam, hogy a gyermekeim értékeljék a kirándulásaikat, és ismereteiknek köszönhetően meggazdagodjanak. Ha tükrözi, lehetősége van arra, hogy a jövőben megnézze ezt vagy az eseményt. Időről időre értékelheti, és új értékeléseket adhat a korábban észrevétlen dolgoknak. A legtöbb ember megérti szülei vagy más szülõi szülei áldozatait, amikor maguk is szülõvé válnak. Ez egyfajta nézőpont, amely a gondolkodáson keresztül jön.

2. A reflexiós gondolkodás az érzelmi integritásnak ad a lelki életnek

Nagyon kevés ember képes látni egy jó perspektívát az érzelmi hő pillanatában. A legtöbb ember tapasztal izgalmas szórakozás mindenképpen megpróbál visszamenni, és próbálja újra, anélkül, hogy megpróbálnánk első értékelni azt (ez az egyik oka annak, hogy társadalmunkban olyan sok keresők mindenféle izgalom). Hasonlóképpen, valaki, aki valamilyen traumatikus eseményt tapasztalt, rendszerint minden körülmények között, megpróbálja elkerülni az ilyen helyzeteket, mivel ez erős érzelmi stresszt okoz.
A fényvisszaverő gondolkodás lehetővé teszi számodra, hogy távolodjon el az erős érzelmektől, amelyek különösen kellemes vagy kellemetlen eseményekhez kapcsolódnak, egy bizonyos távolságból, és oldalról nézve friss szemmel nézve. Tehát látni fogja, hogy már érzelmileg érettek és képesek értékelni az igazságot és a logikát. Ez a folyamat segít a személynek elveszíteni a negatív érzelmi poggyász terhét.

George Washington elnök megjegyezte: "Nem kell visszanézzünk, ha nem tanulunk hasznos tanulságokat a múltbeli hibákból, vagy kihasználjuk a magas áron kapott tapasztalatokat." Minden olyan érzés, amely az igazság fényében és a túlélés idején állhat, az érzelmi integritás, és ennek következtében magas ár az elme és a szív tekintetében.

3. A reflektív gondolkodás erősíti önbizalmát

Volt-e valaha elhamarkodott döntés, és később kételkedni? Azt hiszem, mindenkinek történt. A reflektív gondolkodás segíthet eloszlatni ezeket a kétségeket és bizalmat adni a következő döntés meghozatalában. Ha már problémát vázoltál, ne ismételje meg a gondolkodási folyamat minden lépését, és ismét hasonló problémát tapasztal. Már elhelyezte a mentális útjelző táblákat, ahová korábban meglátogattad. Ez bizalmat ad.
Több éves vezetésem során nem voltam erős a reflektív gondolkodásban. Amikor kihívással szembesültem, gyakran próbáltam levágni, vagy támaszkodni az intuícióra. És bár ezek a módszerek általában jól szolgáltak, nehéz volt másokat tanítani. Amikor egy vezető tanácsot kért, a válaszom sokszor kiábrándító volt. Senki sem akarja hallani: "Várjon, amíg az idő megfelelő az Ön számára - és csak bízz az intuícióban."
Annak érdekében, hogy sikeresen kezelhessek másokat, elkezdtem több időt fordítani a gondolkodó gondolkodásra. Miután fontos döntést hoztam, feltettem magam a következő kérdésekre:

• Milyen tényezők játszottak szerepet a döntésemben? Milyen lépéseket tettem ebben a döntésben?
  • Jó volt a döntésem? Miért "igen" vagy miért "nem"?

Ezen szakaszokon keresztül rájöttem, hogy a döntések - mind a jó, mind a rossz - megtanulták átadni ezt az információt másoknak. Ennek eredményeképpen megnövekedett az önbizalmam.

4. A reflexiós gondolkodás tisztázza a nagy képet

Ha jól fejlett gondolkodó gondolkodásmód van, akkor pontosabb kontextusba teheti ötleteit és tapasztalatait. A fényvisszaverő gondolkodás bátorít bennünket arra, hogy visszanézzünk, és gondolkodjunk el arról, amit már tettünk és amit már láttunk. Ha az a személy, aki elvesztette a munkáját, elgondolkodik arról, hogy mi történt, láthatja, hogyan alakultak ki az elbocsátáshoz vezető események. Rájön, mi történt, miért történt, és milyen felelősséggel tartozik. Ha úgy néz ki, még eseményekkel, amelyeket aztán majd, akkor veszik észre, hogy az alapján a nagyobb képet, hogy mi történt, akkor jobb, ha hagyjuk állni egy másik munkát, mert ez jobban megfelel az ő üzleti készségek és a vágyak. Gondos visszaverődés - visszaverődés nélkül - nagyon nehéz látni ezt a nagy képet.
A reflektív gondolkodás, amely nagy léptékű képet alkot arról, hogy mi történik, segíti az emberekkel való foglalkozást is. Például, mielőtt beszédet mondana bármelyik cégnél, először megpróbálok minél többet megtanulni erről a szervezetről. Ezt azért csinálom, mert egy teljes képet akarok a fejemben. A jó és a kiváló teljesítmény egyik fő különbsége egyéni megközelítés.
Miután befejeztem a beszédet, ismét elgondolkodtam. Rendszerint a repülőn repülök, amikor a következő ülésre repülök. Elgondolkodom a közönség reakciójáról, a vezetők megjegyzéseiről és azokról a visszajelzésekről, amelyeket azoktól kapok, akik meghívást küldtem. Találtam egyéni megközelítést azoknak az embereknek, akik a közönségben voltak? Kapcsolatba kerültem velük? Adtam nekik egy cselekvési tervet, amelyet követhettek? Megigazolódtak-e az elvárásaim, amelyek magasabbak voltak, mint a szponzor elvárásai? Le kell vonnom ebből a következtetést?
Ezzel a folyamattal minden alkalommal, amikor beszédet készítek - mind a előadás előtt, mind azt követően gondolkodva - látom az egész képet, és ezt használom magamnak.

5. A reflexiós gondolkodás értékes tapasztalatot nyújt

Amikor éppen most kezdte pályafutását, nem gondoltad, hogy nagyon kevesen akartak kifejezni azt a vágyat, hogy tapasztalatot nyújtsanak egy személy számára? És találkoztatok olyan emberekkel, akik húsz éve dolgoztak a munkájánál, és akik mégis rosszul csinálták ezt a munkát? Ha igen, akkor nagyon szomorú.

A drámaíró, William Shakespeare írta: "A tapasztalat drágakő, mert gyakran nagyon magas áron vásárolják meg." Mindazonáltal a tapasztalat önmagában nem járul hozzá az élet értékéhez. Értékes nem az a tapasztalat, hanem az ember által a tapasztalat eredményeként megszerzett látomás. És ez a reflexív gondolkodás segít megtenni ezt.
Mark Twain azt mondta: "Óvatosan kell eljárnunk, a tapasztalat bölcsességére támaszkodva; Ne légy olyan, mint egy macska, amely egy forró tűzhely fedelén ült. Soha többé nem ül a forró tűzhelyen - és ez jó; de soha nem fog leülni egy hideg kályhába. A tapasztalat akkor válik értékessé, amikor értesül bennünket, vagy a tudást gazdagítja az új élmény megszerzésének küszöbén.

Hogyan használjuk a reflektív gondolkodás óráit?

Ha a modern társadalomban az emberek többségéhez tartozol, akkor valószínűleg kevés figyelmet fordítasz a gondolkodó gondolkodásra. És ha nem tudod, hogyan gondolkodjunk reflektálva, akkor valószínűleg nem tudsz előre lépni. Vegye figyelembe a következő tippeket, hogy növelje gondolkodási képességeit.

1. Fogadjon időt gondolkodni

A görög filozófus, Socrates azt állította: "Ha nem ismered magad, akkor nem érdemes élni." Azonban a legtöbb ember számára a gondolkodás és az önismeret nem jön természetesen. Ez különféle okokból meglehetősen kellemetlen tevékenység lehet számukra: nehéz lehet számukra koncentrálni; ezt a folyamatot unalmasnak találja; nem szeretnek sok időt tölteni az érzelmileg nehéz problémákra gondolva. De ha nem veszed el az időt, alig tudod irányítani a reflexiós gondolkodást.

2. Ne hagyja, hogy megzavarja magát

3. Rendszeresen ellenőrizze naptárát vagy naplóját

A legtöbb ember tervezési eszközként használja a naptárat, ahogy van. És csak nagyon kevés - a reflektív gondolkodás eszközeként. Mi lehet a legjobb segédeszköz annak ellenőrzésére, hogy hol voltál és mit csináltál, kivéve talán naplót? Nem vagyok a naplók napirendje a szó szokásos értelmében; Nem tartok nyilvántartást, hogy kiderítsem, mit gondolok és érzem; Ehelyett fontos gondolatokat írok egyes cselekvésekről. (Gondolatokat gyűjtök fel, hogy bármikor felhasználhatók legyenek.) És a cselekvések megjelölt elemeit azonnal végrehajtja magam, vagy valaki más utasítja.)
A naptárak és naptárak emlékeztetnek arra, hogy mennyi időt töltöttél; megmutatja, hogy a tevékenységei összhangban állnak-e a prioritásaival, és segítenek abban, hogy megnézze, halad-e. Emellett kedvező alkalmat kínálnak arra is, hogy felidézzük azokat a tevékenységeket, amelyekre nem volt időd gondolkodni. Annak a ténynek köszönhetően, hogy nagyon elfoglalt ütemezésem van, gyakran el kell menni az ülésből, és újra meg kell szakítania a megbeszélést, majd össze kell csomagolnia a dolgokat, és ugyanazon az estén egy másik városba kell mennie.
Ha valami jelentős az utazás alatt, és hiányzik a lehetőség, hogy gondolkodjam, a naptárban szereplő felvétel emlékeztet arra, hogy megadom az eseményt vagy egy találkozási időt a gondolkodásra. Megpróbálok nem hagyni egyetlen fontos eseményt sem, és akkor biztosan némi időt vesz igénybe, hogy megfontolják. Néha elveszítjük a legértékesebb gondolatokat, mert nem gondolkodunk róluk.

4. Kérdezd meg a helyes kérdéseket

A gondolkodásod értéke attól függ, hogy milyen kérdéseket teszel fel magadnak: minél jobb a kérdések, annál "arany" lesz az elmédből. Gondolkodás, véleményem szerint értékeim, kapcsolataim és eseményeim szempontjából. Íme néhány példakérdés az egyes területekről.

Az értékekkel kapcsolatos gondolkodás

A kapcsolatokhoz kapcsolódó gondolkodás

• Házasság és család. Megmutattam ma a szeretetet Margaretnek, gyerekeknek és unokáknak? Hogyan mutattam meg nekik a szerelmemet? Érezték? Válaszoltál ugyanazt?
  • Barátok. Jó barát voltam ezen a héten? Kinek? Pontosan mit tettem? Mi mást kell még tenni? Van még egy barátom?
  • Legközelebbi alkalmazottak. Elég időt töltöttem a legfontosabb szereplőivel? Mit tehetek, hogy segítsen nekik jobban? Mely területeken tudok segíteni nekik?
  • Istent. Időt töltöttem egyedül Istennel? Mit tanít meg most? Találkoztam vele ma egész nap?

Az eseményekkel kapcsolatos gondolkodás

• Megnyitása. Mire gondolok ma, mit gondolok? Rájöttem a következtetésekből? Mit fogok csinálni velük?
  • Memories. Van-e valaki ma jó emléket magamról? Volt valamilyen megfigyelés, fellépés vagy tapasztalatcsere eredménye?
  • Nehézségeket. Mi a baj? Megváltoztathatnám ezt? Mit kell tennem másképp másképp?
  • Siker. Mi volt rendben? Valóban tette? Van-e valami elv, amelyet ki tudok vonni ebből az eseményből?
  • Az emberek. Kivel találkoztam? Melyek a benyomások?
  • A következtetés. Finom a napom? Hálát fejeztem ki? Megtanultam valamit, szerelmes voltam valakivel? Élveztem ezt a napot, éltem-e a legteljesebb mértékben?

Az, hogy szervezi meg a gondolkodás idejét, attól függ. Talán meg szeretné venni a minta magatartását az értékeidhez, vagy megpróbálhat egy olyan rendszert, amelyet a barátom, Dick Biggs használ. Három oszlopot készít egy papírlapra:

Évfordulási pont hatása

Ez a rendszer jó egy nagyobb képre való gondolkodásra. Dick azt használja, hogy rögzítse életének legfontosabb pillanatait. Más szavakat is írhat, például: "Esemény", "Relevancia" és "Cselekvési pont", amelyek segítenek a reflektív gondolkodás előnyeinek kihasználásában. A legfontosabb dolog az, hogy megfogalmazza az Ön számára megfogalmazott kérdéseket, és írjon le minden olyan értelmes gondolatot, amely a gondolkodás során jut eszedbe.

5. Javítsa ki, amit megtanult a cselekvés során

Amikor a legtöbb ember egy konferenciára vagy szemináriumra megy, élvezik az eseményt, meghallgatják a hangszórókat, és néha megjegyzik. De miután hazamentek, semmi sem történik. Szeretnek sok fogalmat, amit hallottak, de miután bezárják a notebookokat, soha nem emlékeznek a felvételre. Ebben az esetben az emberek csak átmeneti helyreállást tapasztalnak. Miután meglátogatta a konferenciát, győződjön meg róla, hogy átgondolja a hallottakat, gondolkodik rajta, majd cselekvésre indítja - csak akkor válhat az életed.
Végül a reflexiós gondolkodásnak három fő értéke van: perspektívát biztosít a kontextusban, lehetővé teszi, hogy mindig tartsam szem előtt az alapvető értékeket, és irányt adjon a jövőhöz képest. Ez egy felbecsülhetetlen értékű eszköz a személyes fejlődéshez. Nagyon kevés dolog segíthet nekem úgy megismerni és javítani az életet, mint a reflexiós gondolkodás.

Kölcsönös bölcsesség másoktól

A gondolkodás ereje

Tükrözõ gondolkodás aktiválása

• Már gondoltam erre az eseményre?
  • Mi történt jól?
  • Mi történt rosszul?
  • Mit tanultam?
  • Mit tehetek másként legközelebb?