3. lecke egy személy lehetőségeiről, pourochnye tervek önismeret 6 osztály, önismeret
A homlokát bajba sodorta.
Nem istenek - emberek,
Alkalmanként dolgozni.
És még mindig reményt élni
Addig, egészen addig
Atlanta égbolt
A kő kezében.
A tanár felkéri a tanulókat, hogy megvitassák a tankönyvben bemutatott kérdéseket. A beszélgetés célja, hogy erősítse a személy képességeire vonatkozó meglévő ismereteket, és felkészítse őket az oktatási anyag elsajátítására. Minden kérdés arra összpontosít, hogy gondolkodjon az ember lehetőségeiről, mint a természetes tehetségekről, képességekről és hajlamokról.
1. Hogyan értette meg az "emberi képességek" kifejezés jelentését?
2.Hogy és mikor mutat rá egy személy?
3. Mit jelent az "emberi képességek korlátlan" állítása?
4. Milyen tulajdonságai segítenek az embernek, hogy bővítse képességeit?
A hallgatóknak a feltett kérdésekre vonatkozó különböző nézetei együttesen ismertetik a lecke szempontjából releváns problémákat. A hallgatók élettapasztalatának és kezdeti előadásaik alapján a vizsgált témákban a tanár megbeszélést kezdeményez. Összefoglalva a diákok válaszait, fontos hangsúlyozni, hogy az egyén képességeinek természete egész életében képes fejleszteni, ez a személyiség javításának folyamata.
A tanár felajánlotta, hogy több diáknak mondja el a beszédeket.
Olvassa el a mondásokat. Szüntesse meg a kulcsfontosságú ötletet mindegyik állításban. Válaszolj a kérdésekre.
Meg kell keresnünk saját lényegünket, emberi forrásainkat, belső erejüket, potenciáikat. Fel kell ébresztenünk azokat a mágikus erőket, amelyeket nem tudunk magunkban létezni, hanem mindenkinek, akaratának, Jónak és Kegyelemnek akaratát. Ehhez fordulnunk kell.
Minden, amit szeretettel nem csinálsz, fáradtságot, még mérgeket is okoz, és ne lepődj meg róla, hogy kimerült vagy beteg. Mindent meg kell tenni a Szerelemben! Próbálja meg, ez attól függ. A szeretet egy emberben minden erőt kelt.
Akik lelkes figyelmet szentelnek, megértsék a bonyolultságokat; Azok, akiknek óriási a törekvése, mindent átvennek a szívbe; azok, akiknek a tudása tökéletes mindent tud; azok, akiknek cselekedetei egyszerűek, mindent megtesznek; azok, akiknek sok képessége van, mind kezelnek, és azok, akiknek kevés érdekük van, minimálisra csökkentik mindazt, ami birtokol.
1.Magyarázza meg az "ember lehetősége" kifejezés jelentését, ha a kijelentések kulcsfontosságú elképzeléseit használja?
2. Mi köze van ezeknek a mondásoknak?
A feladat elvégzése és eredményének megvitatása során a diákok közösen azonosítják a következő kulcsfontosságú gondolatokat:
- az akarat fejlesztése, a jó építése, a kegyelem megnyilvánulása mindenki életének értelme;
- a szeretet egy emberben a legjobb erőket ébreszteti;
- az élet érdekei arra késztetik az embert, hogy fejlessze képességeit.
Az első kérdésre válaszolva a diákok megjegyzik, hogy minden embernek lehetősége van szeretni, kedvesnek, irgalmasnak lenni, fejleszteni érdekeiket. A második, a következő általános álláspontot különböztetik meg: az embert a természet adta, fontos, hogy magadban nyissa meg!
A tanár felajánlja, hogy elolvassa V. Dragunsky történetét szerepek szerint. Karakterek: Deniska, akinek nevében az elbeszélést folytatják, Papa.
Amikor kiléptem a medencéből, nagyon jó hangulatban voltam. Tetszett a kocsik, hogy azok átlátható és minden, hogy ki megy be őket, és morozhenschitsy tetszett, hogy vicces, és tetszett az a tény, hogy nem meleg kint, és a szél hűti a nedves fejét. De Különösen tetszett az a tény, hogy én a harmadik helyen végzett a stílus pillangó, és azt fogom mondani apa róla - ő már régóta akarta megtanulni úszni. Azt mondja, hogy minden embernek képesnek kell lennie úszni, és különösen a fiúkra, mert férfiak. És miféle ember, ha hajótörés közben vagy éppen akkor megfulladhat a Tiszta Tavaknál, amikor a hajó megfordul?
És ma elértem a harmadik helyet, és most megmondom az apámnak. Nagyon sietett voltam otthon, és amikor beléptem a szobába, anyám megkérdezte:
- Miért ragyogsz így?
- És ma volt versenyünk.
- Húzaméter méterre úsztam egy pillangó stílusában ...
- Harmadik hely! - mondtam.
Apa azonnal virágzott.
- Nos, igen? Azt mondta. - Nagyszerű! Félretette az újságot. - Jó munkát!
Tudtam, hogy örülni fog. A hangulatom még jobb.
- És ki vette az első helyet? Kérdezte apámat.
- Vovka vette az első helyet, már tudja, hogyan kell úszni sokáig. Nem volt nehéz neki ...
- Aye da Vovka! Mondta a pápa. - Szóval, ki vette a második helyet?
- És a második - feleltem - vörös hajú fiú vett át, nem tudom, mi a neve. A béka hasonlít, különösen a vízben ...
- És te akkor a harmadikba mentél? - Apa elmosolyodott, és örültem. "Nos," mondta, "ne mondj semmit, de a harmadik hely is egy díj, bronzérem!" Nos, ki a negyedikben maradt? Ki vette a negyediket?
- Senki sem vette a negyedik helyet.
Nagyon meglepődött:
- Mindannyian vettük a harmadik helyet: én, és Mishka, és Tolka, és Klimka, mindenki. Mi, a fennmaradó tizennyolc ember, elvettük a harmadikat. Tehát az oktató mondta!
- Ó, ott van .... Minden világos.
És ismét eltemette magát az újságban. És valamilyen okból teljesen elvesztettem a jó hangulatot.
§ Miért volt jó hangulatú a fiú, amikor elhagyta a medencét?
§ Miért ítélte oda az oktató a tizennyolc gyermeket a harmadik helyre?
§ Mit segíti az ember abban, hogy felfedje képességeit?
A történet elemzése lehetővé teszi a tanulók számára, hogy megértsék az emberi képességek fejlesztésének egyik fontos szempontját. Nevezetesen: minden ember egyedülálló a képességek ismeretében és fejlesztésében. A személy képességeinek nyilvánosságra hozatalában és fejlesztésében fontos, hogy ne versenyezzenek egymással, hanem higgyetek magukban, mások pozitív hozzáállásában.
Az ember lehetőségei végtelenek. Fontos hallgatni magadat, megérteni vágyait és képességeit, érdeklődni a körülötted lévő világ iránt, hogy feltárja képességeiteket. A hit önmagában, a saját erejében az emberi lélekben ébred a teremtés vágya. Mindegyik mélyen egyedi, ezért az egyén lehetőségei egyediek. Olyan híres emberek, mint Abai Kunanbayev, Kanysh Satpayev, Abylkhan Kasteev rendkívüli tehetséggel rendelkeztek. Azoknak a lehetőségeknek, amelyeket a természetnek adtak, népük szolgálatába küldtek, ami felejthetetlen jelet hagyott a leszármazottak és kortársak emlékezetében.
A tanár felkéri a diákokat, hogy mondják el, mit tudnak ezek az emberek, mintegy az eredmények következtében a végrehajtás lehetőségeit a szellemi örökség általuk ránk maradt. Ugyanakkor hangsúlyozzuk azt az elképzelést, hogy a mások hite és mások hite nagy jelentőséggel bír az ember sikerének elérésében.
Sorolja fel a karakter tulajdonságait, amelyek véleménye szerint segíthetnek az embernek a képességeinek feltárásában.
Az eredmények alapján a munka, a tanár kiemeli, hogy tulajdonságok, mint a meghatározása, a kitartás, a kíváncsiság, a kemény munka, saját hit fontos szerepet játszanak abban, ahogyan a tanulási lehetőségeket.
Nagyszerű lehetőségek jönnek mindenkinek, fontos, hogy érezze őket magadban.
Archibald William Dunning
Egyetért az amerikai történész állításával?
Ez az idézet lehetővé teszi a diákok számára, hogy megértsék a kapcsolat ismerete magukat a lehetőségek nyilvánosságra hozatalában. Gondolatok a jelentését megnyilatkozások kell vezetnie a diákok felfogni a tényt, hogy tudta magát, meg kell időben hozzák nyilvánosságra a potenciál, hogy előfeltételek megteremtése létrehozása boldogság és a jólét az életben.
A feladat elvégzése során a tanulók képesek lesznek alkalmazkodni a leckében szerzett ismeretekhez. Fontos, hogy a történetek hangot adnak a narráció hősök vágyának, hogy jót tegyenek, szolgáljanak az embereknek, ismerkedjenek meg magukkal.
A tanár azt javasolja, hogy olvassa el a következtetést a "Figyeld meg a figyelmet" címszó alatt, és adj hozzá azokat, amelyek a leckében szóltak.
A Willpower, a fényes elme, a jó szándékok kiterjesztik a személy lehetőségeit, és segítenek abban, hogy magabiztossá váljanak.
Kör "Szívből szívré"
A tanár azt javasolja, hogy álljon körben, és kifejezze azt a kívánságot, amelyben a hitvallás kifejezése az osztálytársának szól. Például: „Úgy tűnik számomra, Armand, hogy az álom, hogy egy fekete öves karate valóra válik, mert van egy csomó munka magukat, nem fél a nagy terhelés és sétálsz magabiztosan felé a cél.”
Az anyag teljes szövegét lásd a letöltési fájlban.
Az oldal csak egy töredéket tartalmaz az anyagból.