22. rész

22. rész

Felhívás az olvasóknak, akik először megnézték kreativitásomat.
Ez az "epizód" a könyv vezetője, amelynek címe: "Több epizód az emberek és a démonok életéből". Az ismertetett helyzet jobban megmagyarázható az egész könyv kontextusában. Az összes korábbi fejezetet közzétettem a weboldalamon.

"... azt hittem, nem tudok aludni azon az éjszakán. De szinte azonnal elszakadt, miután megérintette a saját ágyát.
Az improvizált ivás, furcsa módon, jó szolgálatot tett nekem. Ha ugyanazokat a híreket hallottam egy józan fejjel ...
Felébredtem ugyanazokkal a gondolatokkal, amelyek álomba estek. "Egy jó család egy fiatal, egyedülálló szobalánya ... Te hoztad össze őket ... A közös harc a gonoszsággal - igen, nagyon közel van ...". Nem kell a szerencseelõhöz mennie ahhoz, hogy megértse, mirõl beszél. De hogyan? Amikor. Miért nem vettem észre semmit.
Kúsztam a konyhába, hogy olyan folyadékot keressek, ami megakadályozhatja a szomjat. A víz ilyen célokra nyilvánvalóan nem jó. Az a tény, hogy az etil-alkohol feleslege jelentősen gátolja az anyagcserét a test szöveteiben. Az egyszerű víz ebben a tekintetben nagyon gyorsan átjut a vérből a szubkután szövetbe, az izmokba és más puha részekbe. Ezért - duzzadt másnaposság csúnya ... Milyen jó, hogy a konyha nem egy tükör! Kevesebb ok a frusztráció miatt.
A szomjúság hatékony kezeléséhez meg kell tartani a folyadékot az erek csatornáján. Ez olyan megoldást igényel, amely nagyobb ozmolaritást mutat, mint a víz. Például sós lében. Jobb, húsleves. Hol lehetne más is?
Istenem, mit gondolok!
... A tej is leereszkedik. Milyen csodálatos, hogy nem savanyú. Vagy már savanyú? Ah, egyébként ...
Flammel hazudott. Egy pohár tejpor után döntöttem. Az, akiről beszélt, nem lehet - csak azért, mert nem lehet. Különben én magam is észrevettem volna. De nem vettem észre semmit. És ha nem vettem észre semmit, akkor semmi sem történt. Semmi sem, ahogy az átkozott hadvezér tegnap megjelent. Minden gonosz a világon a varázslóktól és eretnekektől! Függetlenül attól, hogy ez a helyzet - mi, becsületes katolikusok ... Ő, nagyszerű megfigyelő! Olvassa az arcokat! A sors kifejezi a sorsot! Igen ... a büszkeség és az erőszakos képzelet, és semmi több.
De ha tévesen szándékosan megtévesztett engem a beszélgetés során, akkor - miért? Vajon maga féltékeny? Nos, igen, féltékeny, de nem asszony (nagyon jól tudja, hogy nincs túl sok közös a köztem és egy normális emberi nő között), hanem mint tulajdon. Végtére is, mindenki tudja, hogyan fejlődik a démon és a warlock közötti kapcsolat. Vagy a démon megvásárol egy lelkedet egy varázslótól, és mestere lesz. Vagy fordítva: a varázsló megtalálja azt a módot, hogy a démon rabszolgává váljon, és rabszolgaként nyomja őket. Természetesen Flammel elvárja, hogy teljes időben időt takarítson meg. Ó, titokzatos!
És biztos, hogy most Victor elárulja a szememben, hogy szándékosan elkülönítsen engem a világtól, és levágja az én kapcsolataimat.
Nem fog működni! Kitalálom magam!
By the way, hogy milyen idő van.

... Amint kiderült, aludtam nemcsak korai, hanem késő mise is. Amikor lelkem, a templomba repültem, mindenki már elválik. Csak Lessange elhúzódott magányosan a padok sorai között, azon az úton, amelyen a csótánynapló követte tegnap. A padlóra nézett, mintha olyan titkos jeleket keresne, amelyek felderíthetik a rovarok szokatlan viselkedését.
- Hol van Gauthier apja? Kihúztam az ajtóból.
- És jó reggelt neked, a lányom. Valami történt? Ön aggódik.
Rájöttem, hogy tegnap meg kívánja gyógyulni. Tegnap találkoztam zavarodottan és rémülten, és egy korlátlan, arrogáns módon körülötte volt.
- Természetesen nem történt semmi - folytatta lelkesen -, de van néhány kérdésem, amivel tárgyalni fogok vele.
- Lehetett volna helyettesíteni. Lonsanger kétszemélyes hangon beszélt, félig megkérdőjelezve, félig megerősítve.
Azt hittem, hogy nem tudom elképzelni, hogy ki gondolja rólam, és hogyan bánik velem. Akár megvet, akár utál. Akár félsz.
- Nem, attól tartok, hogy nem tudta helyettesíteni. Ebben a helyzetben.
- Van személyes tárgyalása vele?
- Különösen személyes. Tartozom neki pénzt, és vissza fogom adni őket - ismét hazudtam.
- Gautier atya találkozott a polgármesterrel. Három órával nem lesz pontosan. Ha siet, pénzt adhat nekem. Mindent biztonságban és hangosan adok.
- Köszönöm. Azt hiszem, várni fogok.
- Mint tudod ...

A kényszerített idő lehetőséget nyújtott arra, hogy alaposan átgondoljon a helyzetemről. A lázadás állapotában a gondolatok lassan, lustán, véletlenszerűen mozogtak, majd összeütköztek egymással, majd céltalanul körbejártak a helyükön. De a legjobb volt. Ha a tapasztalatok egész sokkját józan gondolattal vittem volna át, olyan dolgokat tettem volna, amelyeket később sajnálom.
És a helyzet úgy alakult ki, hogy minden akaratommal egyetlen vádat sem tudtam bemutatni Viktornak. Nem számít, hogyan döntött úgy, hogy megszervezi a személyes életét ... ennek semmi köze. Mi vagyok a saját és a templom sorsában, ahol szolgálja? Szolga, egy szolga, piszkos munkát végez. Szükséges, de esztétikai elem nélkül.
Akár üzleti, - szép ártatlan egyházközséghez, törékeny és védtelen, de szerény és erényes, bátor mentettek ki a karmai kegyetlen démon ... hasznosítani, azt lehet mondani, a valós harcot a gonosz erőkkel ... Mindenesetre a törvények a műfaj, a hős megkapja a lányt mentett jutalmát. Hmm, aki csak gondolkodik ezeken a törvényeken ... És aztán hajtja végre az életeseményeket ...
Még akkor is, ha el akarom dobni mindazokat a kérdéseket, amiket Victor gyötrődött tegnap este, valószínűleg csak a pokolba küld. Mint sokszor tettem. "Menj vissza az alvilágba!" - "Csak utána!" ... Nem, nem, nincs okunk a veszekedésekre. Ő csak szolgálja a tömeg, és én - a szexem. Minden saját ...
Csak egy maradt: várj. És nézd Flammel tanítson.

Mivel rájöttem az igazságra Victor vonzalmának természetére, már nem lehet olyan arrogáns, mint korábban, és az én szívem felé fordultam. Vagy - nem a szív ... Általában, sehol.
Az emberek úgy vélik, hogy a szexuális vonzerő bűnös. Magasztosnak tartják a lelki szeretetet, bár valójában nem tudják megmagyarázni, hogy milyen érzés. Végül kiderül, hogy mindazt, amit "jónak" nyilvánítottak maguknak, a "spirituális" jelzővel jutalmazzák. "Magunkkal szembeni vonzódásunk lelki minőségben van, nem szabad ellenzeni", mondta a fiú a fülébe erősen súgva, próbálva a szoknyája alá. És barátnője, aki egy nyereséges házasságról álmodik, viszont kijelenti, hogy "lelkiség" igyekszik ellenállni a házasság közelségének. De végül a természet még mindig saját ...
És nincs semmi meglepő abban, hogy a gyökerek a „lelki szeretet” Mr. Gauthier kihajtott tavasszal, így a „világi” lő, mint a szeretet, hogy az egyik legszebb alkotása a Lord - egy bájos fiatal lány belső kör.
... Vagy nem robbant ki? Vagy Flammel hazudik? Ó, tudod, tudnod kellene ...

Csütörtökön - ugyanaz csütörtökön, amikor minden keresztény gyászolják ifjú adta az egyik Istenük - csütörtökön, az előző vasárnap, volt egy arckifejezés, így a megfelelő időben, hogy még Lessanzh mondta a jóváhagyó (gondoltam) nod.
Szégyelltem, hogy beismerem, mi okozza valójában a szomorúságomat. Nem tanultam meg vallani. Próbáltam egyszer ... Victor ... De szinte azonnal leszállt a vicceket és szójátékokat ... Persze, nem láttam abban a pillanatban az arca ... de tompa felhorkant a válaszfal mögött gyóntatószékek egyértelműen kéri, hogy a humorérzék maradt megválaszolatlanul ... A végén, Victor udvariasan kérte me „hogy hagyja abba ezt a bohózat”, majd arra a következtetésre jutott, hogy a türelmi vallomás - és ennek megfelelően, és a kegyelem a közösség - számomra, ameddig lehetséges, valószínűleg azért, mert az én démon jellegű.
Ezt követően nem is próbáltam megvallni Lessanzhu-t. Túl komoly az egészben.
Véleményem szerint Viktor koncepciót dolgozott ki státuszom tekintetében. És az állapot nagyon kétértelmű volt. Egyrészt a test, amelyet most elidegenítettem, egy olyan személyhez tartozott, akit korábban nyilván kereszteltek meg, amint azt egy nyakán lógó szálon lévő vaskereszt jelezte. Másrészről a szellem, amely most támogatja az életet ebben a testben - vagyis én - a keresztelő ünnepség soha nem telt el, és alig tudott áthaladni a szennyezett eredetre való tekintettel. Victor arra a következtetésre jutott, hogy a szellem elsődleges, és ezért nekem kell megítélnem, és az egyház minden szentsége és szertartása nem vonatkozik rám.
A logikát teljesen logikusnak találtam. Semmi sem tiltakozott.
Természetesen Lessange nem tudott erről mindent. Vagy kitalálta, de nem mutatta meg nekem ...

Csütörtök óta az egyházi élet szokásos iránya drámaian megváltozott. A mise már nem reggel, hanem délután szolgált. Nem volt alkalmam megvizsgálni a gyanúimat. Victor, csak a szolgáltatások során láttam. Azóta szörnyen elfoglalt volt, hogy nem volt ideje kommunikálni csak velem, hanem mindenki mással. Ez örömmel és bosszantott engem: tudni akartam az igazságot, még a legkeseredettebbet is. És az igazság kiderült, hogy ez: először is - a legmagasabbaknak és a világiaknak való szolgálat - akkor, akkor ...
Valószínűleg a Legfelsőbb örült, hogy annyira hűséges szolgálatot kapott. Nem tudom, nem beszélt velem ...
Szerepeltem a szenvedésemnek, és szimpatikusabbnak éreztem a szenvedésemet, amely a nap bármely szakában szórakoztatta magát és megszabadult a magánytól, mint bárki az emberi közösségből. Valószínűleg rosszul voltam. Végül is, gondolt volna a magasztosra gondolni és szorgalmasan imádkozni ...
És én ...
A lélek teljes hiánya és az őszinte imádkozás képtelensége miatt vállalta, hogy megszünteti az egész korábbi életemet. Az eredmények kiábrándítóak voltak. Mindez kiderült, hogy én - a teljes középszerűség, aki sem állíthat célokat, sem megvalósítását. A legjobb az egészben, csak egy ismeretlen sors, a vybahatyvayas akaratát tudtam úszni a túlságosan tolakodó örvényektől. Ennek eredményeképpen felfüggesztettem, de nem voltak különleges eredmények.

Húsvét Vigilius - esti istentisztelet szombaton - gyűlt össze a sok furcsa ember. Valószínűleg ezek az emberek célja, hogy túlélje most játszik a halál és a feltámadás Istenük. És lehet, hogy fáradt után egy nehéz és fájdalmas az évszakban az úgynevezett „téli”, mint a szeretet ünnepét és az újjászületés, a fény és a hő és kötözték mindezekre a húsvét.
A gyülekezet közül találtam Mary szemét. Ő volt a szüleivel. Mint mindig, nagyon szép: a fő hangsúly, mint az arca derűs öröm.
I, mint rendesen, és leült a hátsó a tömegben. Az a hely, ahonnan könnyebb volt nézni, miközben az árnyékban. Lehet, hogy semmi. Lehet, hogy kellett volna, hogy bekerüljön az első sorban, hogy magát a kijelzőt, hogy kifejezze azt a tényt saját létezésének.
Nem tudom, hogy mi a helyes és mi a - tévesen ...
Felé az ember, akit régebben csak abban a helyzetben, a megfigyelő. És ha Flammel szolgált ebben a szerepben ohotku, néha csak a móka kedvéért, én tényleg nem jött ki belőle - kezdetben fogva feladatait, és újabban - csak megszokásból. Minden munkám az Air Department biztosítása volt, hogy lássa múltban él, változik a fókusz, elmozdulnak a panorámás a mikroszkopikus - nincs üzlet nélkül is tettek, és remegő, gyenge zavarása lusta szem előtt tartva. Snatch általános görgethető EPISODES szalag látszólagos szempontból; türelmesen vizsgálja őket, ásás esetleges nyomokat. Nyomokat formájában félelem, bűntudat, kétségbeesés, amelyre akkor lefagy a szerencsétlen áldozat, mint egy kampó a borda. Megszoktam, hogy sudbishki megtekintheti őket minden szögből, minden szögből, hogy mindenki minden szempontból élete, de ő - már csak egy megfigyelő nem tud részt venni a felmérésben jelenetet.
Régebben érzékelni az interakció az emberek nem csak az egymást követő képek.
És még ennél is furcsa nekem úgy tűnt valószínűtlennek helyzet, amikor én magam van egy ilyen kép, mint egy színész. Én ismét legyőzni egy érzés irreális teljes. Minden környező számok bemutatott néhány megfoghatatlan, vázlatos.
Rendes világ, hogy tudtam évszázadok már nem létezett számomra. Egyszerű és világos éter-levegő világ áthatja az elektromos kisülések, tele gravitációs és elektromágneses mezők, hajladozó mozgását a szél, tele töredékek más emberek gondolatait, versek, aforizmák és szójátékok.
Helyett - inkább az ő eleme! - Úgy volt, mintegy a színházi törvény, rejtély, hogy minden szereplő valahogy venni az egyedüli valóság.

... Nem érzem jogosult leírni az egész húsvéti szolgáltatás nélkül démon megítélni a magasztos törekvéseit az emberi szellem. Minden alkalommal, amikor a démonok fogja rázni a levegőt a hangszálak, gége termel egyetlen panasz, szentségtörés, vagy gonosz szarkazmus. Tehát ha azt akarjuk mutatni, legalább valamit azok maradványai tekintetében, mely képes a több, akkor jobb, ha hallgatnak róla. Nem akarom, hogy egy másik tétel maró közhelyek, és reagálni valódi lelkesedéssel magas és nem tanult. Úrvacsora - ez a rejtély. Úgyhogy elhatároztam magam, jelen volt a titokzatos ünnep, amely nem képes felfogni a végén. Gyanítom, hogy azt érzékelik, ugyanúgy mi történik, és sokan a jelenlegi ...

Celebration, feszített körülbelül négy órát, véget ért a menet: az első - a belső kerülete a templomban, valamint az összes ábrázoló festmények az események az elmúlt három nap Krisztus földi élet, majd - a templom körül, az utcán. Végére szolgáltatás keleti peremén az ég kezdett, hogy könnyítsen, legalábbis addig, amíg az emelkedő a fények még mindig sok időt.
Hűséges lassan diszpergáljuk, és magával viszi részecskék formájában Easter Tűz égő gyertyák. Sokan nem sietett elhagyni, próbál maradni a súlytalan, örömteli ünnep hangulatát. Úgy tűnik, félnek - helyesen -, hogy a ház sivár szennyeződés nagyon hamar teljesen közelről egy finom, kristályos, csillogó emléke érintése könnyű csoda.
Maria szülei vezetett élénk beszélgetés a tiszteletreméltó karos gyertyatartó csillár. Vallásos körmenet éljenzett minden - még azok is, akik egy hosszú nap alatt a felemelkedés az imák és dicséretét. Embercsoportok két, három vagy négy található a templom portálon.
Azt céltalanul a templom körül, így a harmadik fordulóban. Ez volt hideg. Megint elöntötte a fáradtság egy álmatlan éjszaka. Legyőzte ásítás. Éjszakai utat engedett egy tiszta hajnali fényben.

- Nos, testvér, gyere? - Flammel megjelent mögöttem, mintha a semmiből. I megborzongott. - Igyál jó bor, enni egy tojást ... Vannak már szeretné ...
Victor és Maria fej fordult felénk.
- Krisztus feltámadt! - vidáman bejelentette Nikola ismert tény.
- Valóban feltámadott! - Hallottam, válaszul disszonáns duett.
- Mi otthon - számolt Flammel. - Nézzük íj.
Gondosan válogatott nekem a könyök. És hagytam, hogy elvigyenek ...”.

Kapcsolódó cikkek