2. fejezet tisztítja az elmét, hogy elkerüljék az előítélet

Hogyan kerüljük el a torzítás

Tranquility rendet teremt a világban.

Mu-shin, [3] vagy egy üres elme - ez technikák, gyakoroltam a legtöbb iskolában a harcművészetek, és hogy elérjék a nyugalom. Ezek lényege, hogy törölje a szellemem a törekvések és a negatív érzelmek, mint a harag, a bűntudat, a határozatlanság, a félelem és a gyűlölet. Függetlenül attól, hogy beszélünk edzés vagy bármilyen hazai helyzetet, a tiszta és nyugodt elme lesz reagálni simábban és hatékonyabban. Ebben az állapotban, akkor kevésbé valószínű, hogy abba a csapdába esni, és megreked a kérdésekben, amelyeknek semmi köze a céljainkat.

Harcművészek megpróbálják elkerülni az előítéletek és a negatív érzéseket, mert elkerülhetetlenül vezet a veszteség. Ők -, mint a méreg, amely lelassítja a reakciókat, sőt teszi láthatóvá, hogy az ellenség, így csökkentve a hatékonyságát a tevékenységét. Negatív érzéseket neked megszorította, rabszolgává, és amikor elvesztik rugalmasságukat, és a gyorsaság, az ellenfél át tud hatolni a védelmet az egyszerű, amellyel a víz áthalad a kő.

Azt szeretné, hogy a test mozogni simábban és a lehető legtermészetesebb módon. Képzeljük el, hogy a tudat - lebegni sodródott; Az azonnali és természetesen reagál a legkisebb mozgás mellé; könnyű és korlátlan.

Egy régi közmondás szerint: „Ha keresel valamit, soha nem találja.” A sparring szabály így szól: „Ne gondoljátok, hogy tudja, mi fog történni, mielőtt ez történt.” Tudok a maguk részéről azt mondják, hogy amikor úgy döntöttem, hogy az esemény mozog egy bizonyos eredmény, az összes követő nem vártam. Például, azt okoz rúgás, remélve, hogy a tápegység, hanem hátrébb lépett, vagy az oldalán, és válaszolt egy sor fúj - és találtam magam nem áll készen, hogy megállítsa őket. Én már a kiszolgáltatott helyzetben annak a ténynek köszönhető, hogy megingatta. És minden, amit tettek, csak súlyosbította a helyzetet.

Az a benyomás, hogy minden alkalommal, úgy tűnt nekem, hogy tudom, mit csinálok, és akkor is, ha mindent megtettem szigorúan a szabályokat, ennek eredményeként, még mindig maradt egy vesztes. Természetesen ez felbőszítette engem, mint minden kezdő a harcművészetek.

Egyszer, miután az egyik agresszív sparring más diákokkal, a tanár elvitt félre. „Azt szeretnénk, hogy valamit mutatni,” - mondta.

Elkezdtük a harcot. Ő könnyen mozgatható, és óvatosan. Szeme széles és mély, mint a macska úgy nézett ki, mint egy tükör - szemük középpontjában rám, óvatos és ugyanakkor valahogy üres maradt. Ugyanez volt a nézd, hogy sok tulajdonság a mesterek a harcművészetek. Úgy éreztem, hogy a mentorom, megérti, hogy mit fogok csinálni, mielőtt rájöttem magam. Szó szerint nem érzem az erejét, és ez annak ellenére, hogy nem csinál semmit.

- Ez az az erő, amire vágysz - mondta.

Rájöttem, hogy ő gondol. Az elmúlt sparring megmutattam a fajta brute-force, amelyet, például, amikor favágás. Ez a fajta energia nyilvánul maga megtestesült szándékát.

A sparring, akkor kezdik felismerni, hogy a feladat -, hogy folyamatosan kísérje figyelemmel, amely lehet leírni, mint egy állam aktív vagy éber inaktivitás. Ön nincs előre kialakított elképzelések a tevékenységét vagy az ellenfél. Te tiszta az elméd és érzékelni minden lépés, ha ez történik. Ön bővítse a határait a látását, elkapni mindent, ami lehetséges, és amikor a megfelelő pillanatban érkezik, akkor lépjen - óvatosan, mintha folyni - és sztrájkok.

Mu-shin támogat bennünket az állam a mobilitás és segít, hogy vágyainkat összhangban igényeinknek. Mind, ami egyfajta elfoglalt, nem tud koncentrálni. Az ilyen állapot - az eredmény előre megtervezett és előítéletek. Ez vezet el bennünket zavart csak abban a pillanatban, amikor szükségünk tisztaságát gondolkodás. Mu-shin, másrészt, azt tanítja nekünk, hogy elfogadja azt az elképzelést, fennakadás nélkül benne: így a tó lehetővé teszi, hogy csúszik a gondolkodás a felszínen. Ennek eredményeként, nyerünk a mozgásképesség és szabadon gondolkodni.

Ha beszélünk a mindennapi készségek, mu-sin - egy technika, amit használni minden nap. Miért? Igen, mert nagyon könnyen elkezd vezetni a rossz gondolatok, érzelmek, megérzések, és ennek eredményeként egy erősebb bottal őket. Tehát úgy gondolják, a káros és veszélyes; ez vezethet a teljesen ellentétes eredményeket.

Néhány évvel ezelőtt akartam megújítani a jelzálog. Amikor felhívtam a bank vezetője, ő beszélt velem ilyen hangon, mintha ő egy hírhedt kritikus nap. Ő, habozás nélkül, kirúgtam a bosszúságát, és bár én nem mutattak az ő hozzáállása kiborított. Később rájöttem, hogy ilyen dolgok történnek, hébe-hóba, különösen azok, akik szolgálatban, hogy folyamatosan kommunikálni az emberekkel. De még mindig nem tudott megszabadulni a kellemetlen érzéseket, egész nap követett engem, miután az a hívás, és a memória a menedzser hangot.

Amikor apám megkérdezte a jelzálog, mondtam neki, hogy az árak jók, és azt hiszem, meg fogja tenni a bank feltételeinek - de ez a menedzser nagyon durva. Aztán úgy tűnt, hogy hallja a szavakat az oldalon, és én szégyelltem. Rájöttem, hogy én irritáció alakul ki, és fokozatosan tolja, hogy a konfliktus. És gondolom, hogyan reagált a durva durva. És rájöttem, hogy ez az út nem vezet sehova.

Amikor végre találkozott a bank vezetője, megnyugodtam, és törlődik a fejemben az érzelmi maradék az előző beszélgetést. Úgy döntött, hogy megszabaduljon az összes feltételezéseket tettem erről a nőről. Azt mondtam magamnak, hogy ez a találkozó kell csak kérem - a végén, köszönhetően az új jelzálogbank volt, hogy megmentsen néhány ezer dollár. Bántam meg vidám és barátságos, és ő azt mondta ugyanaz. És kiderült, hogy ez egy meglepően kellemes nő egy nagyon jó humora van. Ő nagyon figyelmes hozzám, és bebizonyította kiváló szakember. Igen, előfordul, hogy a hatás választ kell rúgni, de ez egyáltalán nem így van.

Aznap kaptam számos tanulsággal. Rájöttem, hogy én is alkalmazni a MU-sin mindennapi életükben. És rájöttem, hogy reagál a harag és düh - csak annyit jelentett, hogy megerősítse az ellenzék. Ezen túlmenően, az arrogáns elme, ha adsz neki a megmérgezi a kapcsolatot, és fáj a siker.

Minden ember nehezen elutasítja a negatív érzelmek és feltevések, de amint megpróbáljuk csinálni, akkor azonnal észre milyen hasznos. A legfontosabb dolog -, hogy kövesse a helyzetet, ahelyett, hogy irányítani. Hagyja magát, hogy feladja a negatív megközelítés. Nem bízom benne. Úgy működik ellen.

Minden dolog nem hajsza. Elutasítja, hogy tükrözze, nem elutasító.

Csukd be a szemed, és képzeld el néhány ember, aki inspirál, hogy harag vagy neheztelés. Hagyja, hogy ezek az érzések fokozza, így tisztán azonosítani őket. Aztán képzeld el, ha írsz a személy nevét egy darab üres papírt, vagy tényleg megy ez. Írja lassan. Ezután próbál írni a lehető leglassabban és szép, jegyezze fel, amit ez az ember tett, és milyen érzéseket okozott neked. Írja elgondolkodva és világosan - ez fontos. Ha ugyanis nem írok, csak elképzelni, elképzelni, hogyan jelenik meg a papíron, betűről betűre, szóról szóra. Akkor határozottan mondani magadnak, hogy fogsz megszabadulni ezeket az érzéseket, mert lefagy tetszik a súlyt, és korlátozzák a szilárdság és a felfogása az élet.

Ehhez a következő lépés, akkor el kell hagynia a házat. Izorvite papírt apró darabokra, tedd egy kis ón és éget. Nézze meg, hogyan ég. Ha kell - gyullad újra. A papír kell maradnia csak hamu.

Ha mentálisan elképzelni ezt a folyamatot, nem kímélve az idő, ellenőrizze, hogy a lángok emésztette minden papírdarabot, és hogyan vele eltűnik a szót, betűnként.

És most alakult hamut a szél.

Speciális beállítás. Ahelyett, hogy csak éget a jegyzeteit az esetről, megmérgezi az életed, óvatosan hajtsa a papírt, és tegye a zsebébe, vagy csatolja a tükörben. Hagyjuk őket ott egy rövid ideig, és próbálja megérteni, hogy milyen tisztelgés számol fel ezt a csúnya, nap nap után, elvételét a szellemi és fizikai erő, ami foglalkoztat több hasznos. Ha végül éget a levél, hogy megszabaduljon mindezt piszok viszi még szórakoztatóbb.

Ma megpróbálom tiszta az elméd, és nagyobb teret az a jó, hogy jön hozzám.

Ma adok fel a vágy, hogy spekulálni.

Ma, meg tudom csinálni a szokás a következtetések levonása előtt.

Ma megtisztítom az elméd kétség.

Ma megtisztítom elméjük a harag.

Ma megtisztítom elméjükben a gyűlölet.

Ma megtisztítom fejükben a félelem.

Ma megtisztítom tudatukat a bűntudat.

Ma megtisztítom a fejedben szégyen.

Ma adok fel a vágy, hogy mindent irányít.

Ma fogok válaszolni kényszeríteni a lágyság.

Ma már inkább, hogy küldjön egy másik irányba mérgező energia, amely arra törekszik, hogy a hatalmat felettem.

Ma adok fel a vágy, hogy előre az eredményt.

Ma megnyílt határtalan ürességet, biztonságban leszek, és én hálás lesz érte.

Ma bízom magam az Abszolút.

Megjegyzések:

Mu-shin - egy olyan fogalom kölcsönzött Zen buddhizmus. Jelöli az állam a leválás, amelyben egy személy jár el az elv „tudattalan”, azaz a. E. Tudat. (Kb. Translator).