2-es verzió

Korábban leírtam végrehajtásának LED háttérvilágítás a műszerfalon Lanos sima esztergálás és külön háttérvilágítású mérleg és nyilakat. Ez volt ebben a cikkben

Tekintettel arra, hogy 100% -os az előző verzió nem áll jól nekem, és maradt egy ötlet, hogy RGB háttérvilágítás is részt vesz ebben a kérdésben.
Azt kell mondanom, hogy ha úgy dönt, hogy egy fekete-fehér háttérvilágítású mérleg (monokróm, hanem RGB), a beállítás a LED szalag a legjobb, hiszen a kibocsátás egységesség még mindig sokkal jobb, mint egyszerűen kicseréljük rendszeres izzók LED-ek.

Tehát a feladat az volt, hogy ezt a lehetőséget, hogy ha szeretném, ha tudna változtatni a színét a mérleg a hangulat.
Mi most a piacon a LED szalagok javasolnak, ez vezérlők, minden konzolok, hogy sok különböző villogó mód, túlfolyó és egyéb szükségtelen rendezett az autóban dolgokat. Látták az ezek megvalósítása vezérlők az autó - ez Kick detski show-off, és ha csak színválaszték - miért fizet nagyi egy vezérlő, mert az ára 15 $. És van egy másik bónusz, már érdemes sima gyújtás áramkör és a cél az volt, csak annak végrehajtására, valamint a vezérlő lehet kidobni ... hát nem fogja letölteni teh.chastyu.

Rábukkantam itt ilyen mechanikus dimmer

Mechanikus dimmer RGB szalagok

Minden rendben van, amit akartam, csak a szabályozók keverjük össze a három alapszín és fogadni bármilyen kombinációja, azaz a a szivárvány színeiben.
De csak megy és vesz ez volt a probléma, jelenlétében senki másnak, minden piacán válaszol „Megveszem gomb Controller, miért akarsz halványabb, azok nem léteznek.” Összesen megtudtam, hogy lehet vásárolni 20 $ -ért, de van Nala.
Azonban volt egy bónusz - Nem tudtam nemet mondani, akkor ez a munka egy fényerő-szabályozó áramkör soft-start, mert az áramkör a készülék nem található elemezni. Általában minden ment, amit tennék a fényerő is. Feladat - vezérlő 3 (minden egyes színcsatornához szalag).

Lapátolt az interneten, próbáltam a legegyszerűbb ellenőrzés a stabilizátor LM317 együtt peremennikom (rendszer az internet), de egyszerűsége adott egy nagy mínusz - nincs sima kiigazítás, azaz lassú sima fogantyú elforgatása az alacsony ellenálláson csík fény megemelkedtek, ami megakadályozta egyenletesen az egész tartományban a színek, hogy összekeverik azokat az általános delírium kapott.

Itt csak egy kiderült, egy PWM áramkör (impulzusszélesség-modulált) ellenőrzés mikroshemka NE555. Rendszer kellően sokoldalú - a felhasználás és vezérlésére is a motor fordulatszámát, a fényerő a izzólámpák, a jelenlegi a töltőt. A működési elve nem festeni ott az interneten. Csak azt tudom mondani, hogy egy ilyen szabályozó leteheti nagy terhelés, azaz a nem kell bajlódnia, LED-ek lehet csatlakoztatni. Alkalmazása révén olyan területen, a terhelési áramkör tranzisztor van kialakítva, hogy a 7A, ahol a radiátor kerül nem szükséges.

A rendszer a következőképpen

Reakcióvázlat PWM vezérlő

Egy ilyen vezérlő vezérlő belüli értékre (5-95)%. Egyszerűbben fogalmazva, a minimális pozícióba kontroll szalag égve marad körülbelül 5% -át a fényerő, és a legnagyobb - nem 100%, illetve 95%. A felső határ 95% -át nekünk nem igazán érdekel, de ez nem teljesen kikapcsol - leírom alább.

Így fogok forrasztani a kör is, de véletlenül rábukkant egy bolt a rádióban, mely kész készletek különböző műsorszóró központ. Ez ott volt, és talált egy sor PWM vezérlő rendszer a fenti képen.
Itt látható a teljes készlet:

Állítsa be a PWM szabályozó

Kapcsolódó cikkek