12 áthatóan könyvek, melyek érintik a szív
1. Erich Maria Remarque "Három Elvtársak"

Világos és megható regény egyik férfi barátság és erős szeretet, ami most az ár és a ritkaság. Az egész regény lesz valami, és mosolygott, és sírni. Van egy hely, és antiheroes, és önzetlen, vidám férfiak és nők jelen. Lesz megismerkedhetnek gyengéden megveregette, szegény Lily, és Orlov, akiknek a szülei lőttek, spanyol Rosa, aki meghalt 18 évesen, egy diák Georgie házastársak Hase, és még sokan mások. Minden karakter viselik a nehezét a háború: a könyvben, folyamatosan találkozni, akik számára a háború még nem ért véget, és sok öntöttem a veszteségeket. Rengeteg törött sorsát a háború és az emberek, akik szeretnének élni és szeretni az életet. Mindennek ellenére, a könyvben van egy hely egy mosolyt.
2. Jenny Downham „Amíg én élek”
Book-gyógyítja a depressziót. Intelligens, vékony, csengő fájdalommal, valósághű és vakítóan gyönyörű történet - nem, nem a halál, hanem az élet értékét, minden pillanatban. Elolvasása után érdemes élvezni mindazt, ami a világban van egyszerű és szép - egy meleg otthon, mosolygós család, a kávé illata, a játék a kutyával, rajz egy lánya, hívja a barátom, vásárol egy új parfümöt, sőt az alkalmazása során a krémet az arc és a susogó oldalainak legújabb könyve és minden-minden-minden ... mert tudja, hogy nem tudja megfogni!
3. Stephen King "The Green Mile"
4. Annabel korsóba „A húgom él a kandallón”

5. John Boyne "The Boy A csíkos pizsamás"

6. Jojo Moyes „Amíg nem találkoztam veled”

Ez a könyv felvet egy egész óceán ellentmondásos és összetett kérdés. Hogyan kell viselkedni, ha a szeretett ember szenved úgy, hogy az élet nem édes? Mi van, ha nem akar élni? Hogyan támogatja a személy, akinek élete visszavonhatatlanul megváltozott, és semmi ebben a helyzetben nincs hatalma? És mit kell tenni, hogy szenved, amikor az egyetlen érv a küzdelem az élet - a félelem fáj a natív? Mikor jön az élet, ő vagy valaki más, akkor nem számít, hogy melyik oldalon a kerítés van, és milyen döntés született - a veszélye, hogy ilyen vagy olyan módon, hogy valaki szíve lesz törve.
7. Daniel Keyes Virágot Algernonnak "
Ez a történet a mentálisan retardált Charlie nevű Gordon, aki dolgozik, egy pékségben. Nem klinikai idióta, és Bolond ... csendes és nyugodt. Van egy csomó „barátok”, akik gúnyolódni költségére fizet egy fillért sem -, de ő boldog. Amint lehet boldog csak egy kutyája - vagyis abszolút és korlátlan.
És él, miközben nem úgy dönt, hogy a Idegsebészeti kísérletet, hogy egy pár hétig teszi őt egy zseni és a világítótest világ tudomány. Élénkítő minden rémálmok múltja és üzembe előtte a problémákat, hogy a hétköznapi emberek döntenek az elmúlt években - egy sor erkölcsi döntéseket ... szerelem, barátság, önrendelkezésre. És ami a legfontosabb - a válasz a kérdésre: „Ki vagyok én?” Csak mindez nem az évek során, és néhány hónap.
A könyv egy megható, mély, bölcs és egy kicsit ijesztő.
8. Kathryn Stockett "The Help"

9. Abraham Verghese "boncolása Stone"
10. Marc Levy "tolvaj Shadows"

11. Victor Hugo „Nyomorultak”
12. Anatolij Pristavkin „aludt Arany Cloud”