14. fejezet hasítás, hogyan kell kezelni az irracionális, akik megpróbálják keltésére, hogy
14. fejezet
hasadás
Hogyan kell kezelni a irracionális, akik megpróbálják keltésére, hogy más
Amikor a csövet ismét átadták Joey, Mindy azt mondta neki: „Anyád nem akarja enni rossz étel. Ő szeret téged, és azt akarja, hogy egészséges legyen ... „Felismerve, hogy a kártyáját nyilvánosságra, Joy tettem, amit tettem volna az ő helyében minden gyermek hat - letette.
A szempontból a pszichológia által használt technikák Joy, ez az úgynevezett felosztása. Ez egyfajta manipuláció, amelyben egy személy vérzik a másik kettő együtt. Rajongók az elfogadás nem tudja a „nem”. Ha meghallják a negatív válasz az első forrásból, ők viszont a második, a beszélgetés ami nemcsak felmondja az első, hanem hogy elrejtse a legfontosabb tényeket, hogy az első ember nézett szemében a második rosszabb. E magatartás egyértelmű: akarják, hogy egy második társ vette az oldalára.
A gyerekek gyakran játszanak ebben a játékban, de a felnőttek kell értenünk, mi nőtt ki belőle. Azonban meglepő emberek száma alacsony érzelmi intelligencia próbálják hajtókar ki ezt a trükköt, bármely életkorban. Társaságok munkavállalói gödrök együtt a vezetők, az öregedés a szülők harcolnak a figyelmet a gyermekek vagy a helyét a férjek és feleségek, elvált párok hasító használt közös barátok. Miért viselkednek így? Az én tapasztalatom, felnőttek fordul a hasító, mert egy nap az élet kerülnek szembe egy nagy és komoly „nem”, amely kezdetben vezetett frusztráció, akkor a depresszió, majd - a teljes pusztulás. Annyira félt újra átélni ezeket az érzéseket, hogy készek bármit megtenni, hogy hallja: „igen.”
Moira mindig rendezett családi vacsora a hálaadás napja, de ha már felajánlotta, hogy a lányát. Moira nem akarta, hogy ez megtörténjen, mert úgy éreztem, hogy ha ő elvesztette az irányítást a hagyomány, hogy el fogja veszíteni az élet értelmét. Amint ez megtörténik, amikor a fia ment tanulni az egyetemen, és ő érezte magát a régi és nem szükséges. Nem akarta még egyszer érezni.
Tehát első lánya Moira azt mondta: „Szeretném Thanksgiving Day került sor az otthoni, mint rendesen.” Amikor a lány nagyon óvatosan és udvariasan válaszolt neki, Moira nevű fiát, és azt mondta: „Elmagyaráztam, hogy a felesége, hogy ez a hagyomány fontos neked, és ő adott nekem megérteni, hogy nem érdekli az érzéseidet.”
Úgy gondolom, hogy bizonyos mértékig „hántoló” - tükrözi az egész nyugati civilizáció. Más kultúrákban az emberek gyakran hallani „nem”, és tanulni együtt élni vele. De nem vagyunk szokva, hogy az a tény, hogy ez nem tekinthető a vágyainkat. Ezért ahelyett, hogy dolgozzon ki egy tervet B (vagy C) esetén A terv nem hoz pozitív eredményt, mi tesz minden tojást egy kosárba. És a szurkolók a hasítás csak hogy még egy lépést előre. Melodramatikus tizenéves gondolkodik: „Ha Apa nem vesz nekem egy autót, én megszökött otthonról.” munkavállaló úgy véli: „Ha nem kap fizetésemelést, halott vagyok.” Az ilyen ember fordul a felosztása a kétségbeesés. Ezen kívül néhány használja ezt a technikát, mert a gyerekkori megtanulták, hogy manipulálják az anyu és apu. Egyszer működött, akkor miért nem próbálja ki most?
Hasító - egy piszkos játék, mert tönkreteheti a kapcsolat két ember vérzik. Ha úgy gondolja, hogy valaki játszik magával, és megpróbálta rávenni, hogy foglaljanak állást, tegye a következőket.
• Kérdezd meg magadtól: „Hogyan ésszerű ember viselkedik, amikor azt mondta az én közvetítője»nem«?” Ha van még egy kis esély, hogy egy személy irracionális vagy agresszív, ezt tartsd szem előtt. Ha nem, akkor van dolgunk „splitter”.
• Szünet. Akkor vessen egy pillantást rá ártatlan és meglepett pillantást, és azt mondják: „Mielőtt időbe pozíció lehet, meg tudja magyarázni, hogy miért ez a személy azt mondta, hogy akkor” nem „? Pontosan mit mondott neki? Azt tudom, mind az ő, és ő általában viselkedik ésszerűen. Nem akart bántani ok nélkül. "
• Ekkor a „splitter” gyakran felháborodott: „Te vagy mindkettő ugyanaz. Mindig vigye magával az oldalán egymással. " Ha a beszélgetést ebbe az irányba, csendesen válaszolt: „Jó. Hadd beszéljek vele, és megpróbálja kideríteni, hogy néhány hasznos részleteket a beszélgetést. "
• Ha az a személy, észreveszi, hogy a játék akkor fedezték fel, hogy átadja a helyzet. Ez egy nagyszerű alkalom a megnyilvánulása az empátia. Mondd meg neki: „Azt hiszem, hogy csinálod, mert félsz a csalódás, és nem rendelkezik egy biztonsági tervet arra az esetre valami elromlik. Azt akarod, hogy annyira, hogy nem tudott bármi másra gondolni. Megértelek, és úgy éreztem magam, így. "
• Ha tudja minden esetben a múltban, így tudott kárt a forrás, hozzátéve: „Azt hiszem, félsz, hogy a hiba nem fog összetörni meg. Emlékszem, egyszer nem sikerült elérni a kívánt, és akkor rettenetesen ideges. "
• Segítség a másik személy, hogy rugalmasabb az arcát a kudarc. Ez az, amit mondtam egy családtagja, ami szó szerint megbénult a kilátásba meghallgatás „nem”: „Senki sem szeret úgy érzi, csalódott. De minél jobban megbirkózni kudarcok, annál nagyobb az elvárásoknak. Ha a „nem” szót lenne kellemetlen neked, akkor álmodnak semmit. De ha minden hiba kopogtat cserben, álmaid mindig korlátozott. "
Egy ilyen beszélgetés türelmet igényel, és tapintat, de a végére el fogja érni több mint három cél. Először is, támogatni fogja az irányt a férfi, aki azt mondta, „nem”. Másodszor, a show „splitter”, hogy tisztázták a játékát. És harmadszor, a legfontosabb, help „splitter”, hogy megértsék, hogy „nincs” - nem a világ vége.
Segítség a személy elfogadja hiba, és már nem akar manipulálni az embereket, hogy hallja: „igen.”
cselekvési terv
1. Ha valaki azt mondja, a történet az emberi árulás, bízott, ellenőrizze a tényeket. Ha úgy érzi, hogy van egy hasító, mutasd meg a személyt, hogy már megoldódott a trükk. Akkor beszélj vele arról, hogyan kell kezelni a frusztráció, nem burjánzó darabokra, és említése nélkül mások.