15 tipp a gyönyörű fotók gyertyafény

Próbáltál már, hogy a képek a digitális fényképezőgép gyertyafényes?

Az eredményeket lehet lenyűgöző a meleg fény a remegő láng, tükröződik az arcon a modell (úgy érzi, a szerelem?), De forgatás ilyen alacsony fény lehet egy bonyolult ügy.

Íme néhány tipp, hogyan találjuk meg a tökéletes portré a fény a gyertyák!

1. Kapcsolja ki a flash

Kezdjük azzal a nyilvánvaló és emlékszem, hogy mi mindig működött. Mindannyian lefényképeztem vakuval gyenge fényviszonyok, és nem csalódtunk, mert teljesen tönkreteszi minden környezeti fényt a jelenetet. Ha azt szeretnénk, hogy egy meleg fény gyertyák, a fő követelmény -, hogy kapcsolja ki a vakut. Természetesen vannak kivételek - lásd a 15. pontban ..

2. Használjon állványt

Ismét én, amely a nyilvánvaló -, de forgatás gyertyafényes azt jelenti, hogy fényképezni egy nagyon kis mennyiségű fény, ami viszont azt jelenti, hogy szinte biztosan lőni egy alacsonyabb zársebesség, ami növeli a fényképezőgép rázkódását a képeken. Győződjön meg róla, hogy a kamera olyan fix és mozdulatlan, mint lehetséges forgatás közben állványt használ, és távoli ravaszt, megszüntessék rezgéseket.

3. További gyertyák

A legnagyobb nehézség fényképezni gyertyafényes - a fény hiánya, akikkel dolgozni. Segítségével több gyertyát nyilvánvalóan több fényt, ami ad egy kicsit több szabadságot, amikor a záridő, az ISO és a blende beállításai.

4. Rendezze a gyertyák

A használata egy gyertya, vagy a nyomvonal sok gyertya minden együtt, egy helyen vezet az a tény, hogy az arc a modell vetem éles árnyékokat. Ez lehet csak, mit szeretne látni, de a legtöbb esetben akkor eldönthetjük, egyenletesebb szórt fény az arcon. Ez úgy érhető el egyszerűen, egy kicsit, hogy állítson gyertyát. Még mindig azt javasoljuk, több gyertyát az egyik oldalon, akkor hozzon létre egy jól megvilágított oldalon, és ez nem tesz túl más felek, ha nem vagy egy tapadó drámai világítás.

5. Természetes reflektorok

Ennek eredményeként, néhány esetben, amikor fotóztam gyertyafényes, tettem egy véletlen felfedezés, hogy az ellátások eddig. Észrevettem, hogy ezeket a képeket, amelyek lőttem egy modellt ül az asztalnál borított fehér ruhával, jobbak voltak kitéve, mint anélkül, hogy a fehér abroszt. Nyilvánvaló, hogy a ruhát visszavert fény vissza az arcon a modellem. Csak már fehér falak és a mennyezet is mutatja ezt a hatást (ez egy kicsit, de semmi furcsa, ha gépet ilyen kis fény).

6. Nagy fényerejű

Ha lőni egy DSLR és a különböző lencsék, válassza ki a legtöbb „nagy nyílás” e, hogy van, mivel ez lehetővé teszi, hogy egy nagyobb rekesz és legyen több fény jut a fényképezőgépbe. Én személy szerint inkább ebben a formában a forgatás egyik 50 milliméteres objektívvel (f / 1,8 vagy f / 1.4). Aztán lehet bérelni a legszélesebb rekesz, amely lehetővé teszi a beállítást (vagy ahhoz közel), és a lehető legrövidebb időn, és az alacsony ISO. Tartsuk szem előtt azonban, hogy a nagyobb rekeszérték, annál kisebb a mélységélesség, és annál nagyobb hangsúlyt kell helyezni pontokat.

Tartsuk szem előtt, hogy ha gépet egy objektív változtatható fókusztávolságú, maximális rekesz változik a fókusztávolság, hogy forgat a legszélesebb beállításokat a különböző gyújtótávolság, rekesz kapsz jobban, mint amikor a nagyítást. Tehát jobb, ha a megközelítés közelebb a modell széles látószögű gyújtótávolság-tartományt, mint a zoom.

Nyilvánvaló, hogy annak érdekében, hogy több fény bejutni a kamerát, ki kell választani egy lassabb zársebességet. Tartsuk szem előtt, hogy ha a zársebesség csökkentéséhez, akkor növeli a hatását mozgást (gyorsuló modellje, gyertyafény, mozgását a kamera). Ha a környezet teljesen mozdulatlan (még a láng villódzó), és a modell azt állítja, a lehető legnagyobb merevség, beállíthatja a záridőt 1/15 - de valamivel rövidebb volna azt jelenti, hogy a kereslet túl sokat a modellben.

Egy másik módja, hogy kompenzálja a fény hiánya növeli az ISO a fényképezőgép. Természetesen ez az engedmény vezet több gabona (zaj) a keretben. Próbálja tartani az ISO 400, ha lehetséges, és akkor kap meglehetősen tiszta felvételeket. Egy kicsit nagyobb - és akkor kezdik észrevenni a zaj - különösen, ha csinálsz nagy kereteket.

Ha a gyertyák a keretben, a kamera általában alulexponál a kép, hiszen látni őket, mint egy fényes folt. Meg lehet próbálni, hogy ki többet, mint az ajánlott kamera. Azonban nem növelik meg túlságosan, máskülönben vége gyertya égett fényes foltok a képet.

Két alapvető módon kezelni a gyertyákat a kompozit értelemben -, akkor felveszi azokat a keretet, vagy hagyja őket a keretből. Mindkét lehetőség hozzon létre egy szép képet, valamint kísérletezés mindkettő.
Ha bekapcsolja a gyertyákat a keret, ne feledje, hogy befolyásolja a beállításokat, hogy a fényképezőgép használtam (lásd a kézikönyvben.), De ők is létre érdeklődési területet a képen, amelyek potenciálisan vonzza a néző szeme - versengő a fő téma. Ezért helyezze a modell előnyösebb helyzetbe, és úgy helyezze el a gyertyákat a vétel minősége nem túl zavaró.
Ha a gyertyák a keretben, akkor is szeretnénk, hogy győződjön meg arról, hogy szépek. Apró részletek fontosak portrék és csúnya gyertyákat lehet igazán zavaró pillanat.

14. Egyéb fényforrásokat

Néha egyedül gyertyák nem elegendő fényforrást. Ha ez az eset áll fenn, és a fenti módszerek nem biztosítanak Önnek megfelelő mennyiségű fény, adjunk hozzá egy kevés másik forrásból. Lehet például egy lámpa, vagy halvány fény, amely akkor használható. A legjobb eredmény érdekében próbálja kapsz egy extra fényforrás meleg árnyalatú, kendő, hogy néhány piros vagy narancssárga anyag (legyen óvatos melegítés).

15. Az a flash színszűrő

Az első bekezdés beszéltem, kikapcsolja a vakut, hogy segítsen, hogy egy meleg fény a gyertyák helyett egy fényes villanás fény a képet. Az egyetlen kivétel, hogy láttam - ez az, amikor az emberek használni bizonyos típusú meleg (piros vagy narancssárga) színszűrő vaku. Ez csökkenti az erejét, és ad egy meleg fény. Azt is csökkentheti a hatalom a vaku manuálisan, ha erre. A kísérletek azonban különböző szűrőkkel így több megfelelő színt.

Kapcsolódó cikkek