10 dolog, hogy a hit, a svájci iskolában

Majdnem egy hónappal a svájci iskolában, és nem volt ideje, hogy írják le, mit elképeszt. Osztom azt. Hagyja, hogy a legfejlettebb anyukák, apukák és tanár elveszi a legjobb a saját otthonukban, és nyelvtanfolyamok.

Az órák blokkokban másfél órán keresztül. Közülük húsz perc pihenő, amelynek során a gyerekek mindig az utcán. Igen, értem, mi a különbség az időjárás, de van úgy alakítottak iskola, hogy a gyerekek elhagyják osztály alatti levegő a mennyezet. Ez terasz minden osztályban. (Nos, mi van, ha építeni az iskolában). Nem is kell változtatni cipő. Mindenesetre az eső és a szél ott vannak.

Jó idő esetén az összes (és a tanárok, esküszöm!), Foci, kosárlabda, ping-pong és a kidobó. A gyermek, aki nem fut, valószínűleg kerülne sor, hogy az orvos. Én vezettem az első két hetében minden nap. És csak nem tudom, hogy az iskola képes futtatni.

11:30 13:30 Ebéd szünet. Akkor marad az iskolában, akkor mehet haza. Töröm, ez egy kicsit bosszantó, hanem azért, mert az ő gyermekei nem lehet megunni. Általában. Alena tegnap megkérdezte: „Meddig még így pihenni is?”. A reggel tanulmány 8:15 este 16:00 óráig. Szerdán, a legrövidebb idő 11:30 óráig.

Vocabulary diktálás írta a kép alá. Ez a kép azt jelzi, egy szó, meg kell helyesen írni magát a szót. És nem a diktálás, fák. Úgy vélem, hogy ez egy sorozat a „minden zseni egyszerű.” A gyermek megtanulja, hogyan kell leírni a szót vizuálisan összehasonlítva azt a képet. Ez a munka nem reális.

Ennek során a jelentés egyes, mindig zenét tartalmaz. Nem igazán értem, még, hogyan működik, de a „make a jelentés” mindig elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy a gyerekek maguk választják ki a zenét hozzá. A jelentés, az úton, szívesen jelmezek és kellékek. Az ilyen mini-teljesítményt.

Nem Power Point prezentációk ott. Úgy véljük, hogy a gyermek az általános iskola nem tudja, hogy a bemutató magad.

Hogyan lehet megoldani matematikai példák nem megmagyarázni. Ez egy gyerek alapján meglévő ismeretei már, kell elér, akkor könnyebb megoldani, így például 48 + 53, menni, és megmagyarázni. Nincs helyes út, mindent döntött úgy, ahogy nekik megfelel. Ő útját.

Emiatt például, amikor világossá vált, hogy az osztály már tudja a lövést, és Olesya még nem tudni, az összes gyerek rohant megmagyarázni különböző módon, a alma, kockákra és agyag. A tanár nincs jelen, és két nap múlva csak megkérdezte, minden világos volt. Olesya mondja: „Soha nem, nem téma nem volt ennyire egyértelmű.”

Sokkal megérinteni. Az egész világon - ez mind a „touch és próbálja meg.”

Aztán megkóstolta a búza, rozs és zab. Aztán elment a darálóval egészet. Most ígéretet, hogy a pék ispechot azok liszt zsemle és húzza az egészet az iskolába.

Földrajz megtanulják a helyi régióban szó szerint: „Itt van egy ilyen folyó, jönnek nézni. Látod, van olyan talaj, és itt ilyen és ilyen. Itt a hegyen, nézd, ez a növényzet, és itt a hegyen - menni holnap - egyéb növényzet. "

A témában az, hogy a „do kezét» (attività Creativa), - óra ​​annyira a testnevelés. És, hogy a két vezető az óraszám hetente.

Úgy tartják, hogy a hiba - az út a sikerhez. Alyona az osztály (class 3) volt még egy tündér hibák (nagyon szép aranyos baba). Sami kezét. Tündér ez a hang, természetesen a tanár elmagyarázza nekik, hogy mi a jó és rossz is lehet, semmi sem kell aggódni egyáltalán, mert a) kreatív gondolkodásra; b) nem fél kipróbálni.

Olesya (5. osztály) a tanár azt mondja, minden nap egy új példája a tudomány, ha hiba vezetett a felfedezés.

Egy orvos megjegyzése van szükség, ha nem adja át több mint két hét alatt! Azonban ez az egyetlen eset, amikor meg kell tennie mindazokat a feladatokat otthon. Nos, rendben is. Így legyen.

Iskola kezdő. Városi, teljesen ingyen. Véleményem szerint Moszkva üteme meglehetősen lassú, de ennek ellenére általában mérkőzés programot és Olesya osztály is ment egy kicsit előre összehasonlítva az orosz. Nem tudom, hogy csinálják a „Stay” megközelítés. De majd meglátjuk.

Minden rózsás ott csak az általános iskolában. A középiskolában, és még inkább a felsőoktatásban, nehéz vetítések. A legtöbb ilyen nyugodt légkör az iskolában nem igazán, és a költségek további osztályok, tutorok, stb egyszerűen irreális képest orosz feltételekkel. De mindent helyesen - 90 százalékát a lakosság dolgozik, és 10 úgy, mint a legjobb munkát, és élvezni az életet). A vélemény alapja egy igaz történet)))

És azt hiszem, általános iskola minden kell egy ilyen tudást nagyon ad. De attitűdök tanulás és a tudás - ez a család és a környezet. Ezért a vita esélyegyenlőséget. Bár az ilyen visszaélésekkel kapcsolatos Zürich Igazad van.

Kapcsolódó cikkek