2. kérdés pap

Üdvözlünk! Kérem, mondja el, ha tudsz, de egy barátja születésnapi ajándék arany kereszt? Köszönöm.

Katya, ad arany kereszt, azt hiszem, igen. De a kereszt - nem csak egy dolog, jelképe halál feletti győzelem, gonosz, és meg kell kezelni, mint egy kegyhely, óvatosan, tiszteletteljesen, és biztos, hogy el kell viselni a test, és nem tárolja valahol. Kereszt megvéd bennünket, véd a gonosz szellemek, a kereszt soha nem szabad eltávolítani. Feltétlenül kell átlépni, hogy megszentelje a templomba.

ieromonah Viktorin (Aseyev)

Jó napot! Mondd, kérlek, néhány nappal ezelőtt az első ajtót (a szőnyegen) találtam egy mellkereszt. Dobd el, senki sem tudta - így ültetett vagy növényekkel. Mi történt vele csinálni? Köszi előre.

Natalia, a kereszt viselése a nyak körül minden keresztény és nem távolítható el. „Cross - őre az egész univerzumot, a kereszt - a szépség, a templom, a kereszt - fekély démonok, angyalok, a dicsőség.” A kereszt - jelképe a győzelem a gonosz felett, az ördög felett. És ha valaki kifejezetten dobta, szenved nagyon, és mi keresztények nem engedhetjük, hogy szembeszállt a szentély, és természetesen fel kell vennie a keresztet és végezze a templomba, tudják, mit kell csinálni vele.

Üdvözlünk! Lehetséges, hogy helyes, nyomja meg az mellkereszt tisztátalan kéz, hogy van. E. Nem abban az értelemben, hogy úgy tűnt, piszkos, de például, takarítás a cipő, levette a zokni volt, a WC, majd kezet nem mosott, és egy idő után ezek a kezek megérintette mellkereszt? Ha vétettem, akkor hogyan kell hívni ezt a bűn vallomás?

Szia, Tatiana! Nem, ez nem bűn. Meg kell sokkal jobban félnek a többi bűn. Dirty gondolatok, rossz szó, tisztátalan dolgok sokkal rosszabb, mint a piszkos kézzel. Véletlenül fáj feszület kéz nem olyan rossz, mint a bűn szóval, tettel, vagy gondolat.

Priest Vladimir Shlikov

Szia, Apa. Mondd, kérlek, ha felszentelt kereszt, feküdt a sálját, és ugyanazt a megszórt szentelt vízzel. Most zsebkendőt is, megszentelt, vagy nem, hogyan kell használni?

Natalia, az ortodox ima ima a ráfordított mindent. Mi hinti szentelt víz az új dolgokat, hogy veszünk, vagy a dolgok más emberek. Nem szórja a közös dolog t. Hogy. Ez illetlen. Zsebkendő, úgy tűnik, az orr, és természetesen már nem kell használni más célokra. Ez lehet egy zsebkendőt, hogy törölje az ikonok vagy csavarja be néhány szentély, például prosvirku és t. D. Ha a zsebkendő megszórt szent vizet, az azt jelenti, hogy ő van szentelve.

Hogyan kell tanítani a gyermeket (13) éves korig tanulni viselni egy kereszt a nyak körül, vagy ikon? Lehetséges, hogy részt vegyen műhelyek kezelésére a gerinc, gyomor, stb? Az a tény, hogy az ágazat munkavállalói egy másik hiedelem: a templom, a könyv - a szabadság, amely nem esik egybe a miénkkel. Számunkra nincs kapcsolatban. Nincs nyomás vagy befolyás. Claudius

Claudia, tanítani a gyermeket, hogy viseljen egy kereszt csak kitartás: kénytelen viselni a keresztet, és csak irányítani. Mint minden okoloduhovnyh közösségek, akkor a kérdés már részben tartalmazta a válasz: ha az egyház nem lenne megfelelő, akkor nincs semmi köze.

Abbot Nikon (fej)

Jó napot! Halála után férje egy arany kereszt (véleményem, nem szentelték). Lehet nálam van a zálogház (én tatár, és szeretném, hogy semmit). Köszönöm.

Roshchina Lily Mansurovna

Lily természetesen az ember imádja az Istent, így aligha megy: ez nem egy egyszerű tárgy, nem medál és egy kanál, és a tárgyat, erre a célra épített, mint egy szimbólum a hit, amely magán viseli a szent képeket. Ezért, ha igazán akar megszabadulni, hogy jobb lenne, hogy ez a templom is. De még jobb, sokkal jobb lenne, ha folyamatosan ezt a keresztet, mint a memória a szeretett egy.

Abbot Nikon (fej)

Szia, Olga! Elegendő, hogy a kereszt került a kezét. Fontos, hogy ne hagyja a imákat és végre egyházi megemlékezés, minden, ami szükséges, és a végén a negyven napon át.

Priest Vladimir Shlikov

Helló Barátom adta kezébe a boszorkány az ő keresztjét, és lánc, hogy ő tisztítsa meg minden bajtól. Letette a tenyéren és súgott valamit. Amikor barátja öltözött, úgy éreztem, nyomasztó érzés a mellkasban, kezdődött az egészségügyi problémákat, de egy idő után a szerencsétlenség a családja. Azt bántam meg, megbánta, a pap megszentelte a házat, és a templom viselt szentelj. Könnyebbé vált, de a probléma nem teljesen eltűnt. Talán ez a kereszt nem lehet viselni, lehet, eladni vagy átadni, például az egyház? Hogyan segíthetünk neki? Köszi előre.

Elena, a kereszt-ben szentelték - és a pontot. Több filozofálni és shift neki a problémákat, hibákat, és minden következmények nem. Hagyja barátnője hordja ezt a keresztet, és ezzel egyidejűleg egyre megy a templomba. Meglátod idővel, de Isten segítségével, és felejtsd el a problémákat.

Abbot Nikon (fej)

Üdvözlünk! Gyermek keresztelték a közelmúltban, egy kereszt és egy pólót vettem - Anya, mondja meg, hogy szükséges volt, hogy megvásárolja a kereszt a kereszt? És ahogy most csinálni?

Kedves Irina! Tehát az volt a szokás, hogy a határon vásárlás a határon, de ez nem számít. A lényeg az, hogy a gyermek kapta meg a keresztség szentségét, és tagja lett az egyház a föld és az ég, hogy van egy keresztapja, aki imádkozni fog érte.

Priest Vladimir Shlikov

Eladtam a határon, mert úgy vélte, hogy túl szemérmetlen, és míg én kétségbe vonta, hogy az ortodox egyház - az igazi Krisztus egyháza, de most már tudom, az biztos, hogy az ortodox egyház igaz, és azt hittem, de nem lenne megtagadná a tény, hogy eladtam keresztjét, de azt akartam, hogy egy későbbi egyszerű fa, hanem töltöttem a pénzt más igényeket, és most nem tudom, hogy mit és hogyan kell visszatérni egy kereszt vissza, talán még nem elfogyott, és nem tudok megvenni, hanem a cselekmény már követtek el, mi a teendő?

Basil, mindenre van egy vallomás és szent vezeklés. Akkor bevallom bűneidet, és az Úr megbocsát neki feltétlenül. A kereszt természetesen megpróbál visszatérni, de akkor is, ha már megtelt, a baj nem nagy, csak vesz egy újat.

Abbot Nikon (fej)

Kapcsolódó cikkek