10 tény a pszicho-neurológiai beszállás, neyroraznoobrazie Oroszországban

Szeretnék írni a PNI.

Ezt csütörtökön én egész nap a pszicho-neurológiai beszállás, az emberek között, akik ott élni véglegesen. Ez volt a pszicho-neurológiai bentlakásos iskola száma 3 város Peterhof, amely segíti a szervezet „Perspectives”. Voltam egy művészeti stúdió. És beszéltem az emberek, akik ott dolgoznak, és az emberek, akik csinálnak.

Nem tudok neveket. De tudok írni, hogy mi történt velem, amikor ott voltam.

1) PNI egy nem pokol.
Végiggondolva, akik élnek a PNI, az emberek általában elképzelni valaha szenvednek bolondok. Ők úgy vélik, hogy az élet a PNI - nem az élet, hanem egy szerencsétlen megléte (ha nem az örök kínzás).
Láttam embereket, akik barátok, szerelem, a munka.
Két lány - szóval egyikük barátnőjére fordította nekem, mert számomra ezek a szavak úgy hangzott, mint egy furcsa, tagolatlan bömbölt - tárgyalt tanáraik.
Nonverbális srác keres egy kamerát, hogy a kép velem.
Egy férfi egy kerekesszék megkérdezte, mi a helyzet a Donbass.
A fiatalember azt mondta, a munkájáról, és hogy ő megy ki a tuskók, és megteszi a lányt.

Ők voltak a hétköznapi emberek, akik élik életüket. Ezek nem gazdag, és kevés szabadságot, de él és boldog lehet. Azt hiszem, sokan úgy érzik, hogy az élet ér élni kell.

2) Néha PNI jobb, mint a család.
Beszéltem egy idősebb asszony, aki fel anyja PNI. Ez anyja minden élet rajta gúnyolódott verte mind szellemileg, mind fizikailag.
PNI nő közel 20 éve. És ő elismeri, hogy ő PN sokkal jobb, mint otthon. Sőt, tartózkodó PNI előnyös az egészségét, de a kommunikáció az anya, éppen ellenkezőleg, válthat ki egy új ájulás.

3) PNI hasonló ahhoz, amit láttam, és amit olvastam.
Amikor én voltam a PN r, volt egy csomó egyesületek - egy iskola, egy szovjet gyermek panzió, laktanyák, katonai akadémia, „elit” szigorú brit iskola, táborok kényszerült személyek, a gettó ...

Vannak dolgok ebben asszociatív sorozat több, közel a PNI, mások - kevésbé.
De olvasd el ezt újra - nincs szó „kínzókamra” vagy „koncentrációs tábor”. De nincs egyetlen kellemes helyeken, ahol én lesz önként élni.

Persze, ez undorító. De nem emlékeztet semmire? Ez nem hasonlít a szokásos eydzhistskuyu rendszer? Vajon nem ugyanabban a helyzetben vannak a társadalomban, mind az emberek, akik még nem 18 éves?

Láttam embereket, akik festeni, és a festék szép, de nem a saját bármelyik típusú alternatív kommunikáció. Nem tudom, hogy miért nem tanítják ezt megelőzően. És ez az, amiért nem tanítják ma.
Láttam egy férfit, aki szereti a könyveket, de ez aligha tudja leveleket. Láttam azoknak, akik érdeklődnek az angol, de aki soha nem tanított.
Ez arra utal, hogy az oktatás egészének - és hogyan a gyermek részt vesz az emberek, akik később találják magukat neuropszichiátriai beszállás. És ismét megerősítette a gyanúm, hogy néhány ilyen tűnik, hogy „súlyos” fogyatékosság, a megfelelő képzést tudott önállóan élni.

6) A problémák PNI intersectionality, és közvetlenül kapcsolódik a jogosultságokat.
Nézzük élő emberek a PN r, eszembe jutott a barátai. Ahogy a autisztikus barátai az Egyesült Államokban - beleértve a nem verbális - élő lakásukat, ők könyveket, blog és beszélnek a nagyobb konferenciák. És az ő aktivista barátai Oroszországból, köztük van az emberek a különböző diagnózisok. Emlékeztem Zsenya, jó barátom Moszkva, Man tolószékes, aki megpróbálja adja meg a színházban soha nem tapasztalt eyblizmom, és amely minden benyomását kelti egy nagyon intelligens és okos fiatalember.
Aztán arra gondolok, hogy milyen benyomást másokra is, hogy a fogyatékos emberek a PNI.
És rájöttem, hogy a legtöbb ilyen ember lenne ott tudom aktivisták és aktivisták barátom (én) lenne helye a gyerekek a PNI.
Az egész pont a kiváltságokat - sőt, egyes családokban nőttünk fel, milyen országban, amit a szülők voltak a nézetek, és mennyi pénzt kellett.
Ezekre a kérdésekre az állampolgárság, a kultúra, osztály, oktatás és gyermekek kezelésére.

7) Lakói PNI mint a falusiak.
Felnőtt férfi büszkén mutatta az ábécé képekkel, elolvasta a levelet.
Majdnem minden volt a félelem, hogy én nagy gyöngyök stimminga - úgy tűnik, hogy mielőtt még nem láttam ilyet.
És a régi, törött iPad sorakoznak.
A siket srác felülvizsgálta a programok többsége a tányéron. Szerette a gyermekeknek szóló programok állatokkal bocsátanak ki különböző hangokat - nem hallotta a hangot, de láttam a képeket.
Alig beszél a lány, aki közli velem csak egy hangos „igen”, megtalálható ebben a programban a kép egy hangszer, amit megnyomja a „play” gyér dallam, és lett egy nagyon-nagyon hosszú ideig hallgatni rá ...

Sokan közülük még soha nem volt olyan könyveket, CD-ket, normál technológia. Régi lemezek számukra - a csoda a technológia és olcsó nyaklánc - szokatlan díszítéssel.

8) Az egyik PNI probléma, hogy mivel a meglévő sztereotípiák lakosok PNI termel elég „nyomorult” élményt.
De a probléma nem az emberek.

A probléma az, pénz - ha PNI lakosok voltak öltözve drága ruhák, sok volna őket komolyan. A végén, Roosevelt is tolószékes.

Problémák a rendszerben, és a sztereotípiákat.
Tudatlanság lakosok PNI mint a tudatlanság a falusiak -, de ez nem kerül felszámolásra a diagnózist.
A hiányzó fontos készségek sajátosságai miatt a képzés - de ez lesz terhére a diagnózist.

A probléma az, félelem és az ismeretekhez való hozzáférés, mert az emberek nem szabad, hogy tárja fel érdeklő témákra, és szabadon érvényesíthessék jogaikat.

9) Ha a lakosok PNI folyamatosan alkalmazott kettős mércét.
Kettős mérce áthatják mindent.
Egyikünk sem csodálkozunk jelenlétében egy tolmács a külföldi. Senki sem úgy dönt, hogy egy idegen teszi furcsa hangokat, és maga a fordító neki tulajdonítja az „emberi” szót. De a barátaim azt hiszem, hogy az, ha hallottak words- „mú” részben lebénult lány, aki igénybe veszi a barátja.

Nem tudom, hogy az emberek, akik félnek, hogy mosolyog. De lehet, hogy megijedt, amikor meglátta az egyik diák fordult a stúdió vezetője, kezet és sikoltozik örömében. Lehet, hogy megtalálja őt, mert a veszélyes - de nekem úgy tűnt stimming sokkal tisztább, mint a legtöbb neyrotipikov mosolyog.

A festmények, amelyek ábrázolják emberek PNI, ott porosodik a műhelyben. De ez hasonló mintát a „normális” emberek vannak kitéve, kortárs művészeti kiállítások híres múzeumok szerte a világon.

10) Körülbelül PNI legjobban mondani azoknak, akik ott éltek.
Ám míg a legtöbb ember nem hallgat rájuk, és tiszteld őket, mert nem akarja tudni, hogy a szavakat, akik nem tudnak beszélni szóban, vagy akik beszélnek idegen, amíg minden lakója PNI nem férhetnek alternatív kommunikáció, míg a legtöbbjük lesz félni, hogy szólaljanak fel azok ellen, akiket függenek, amíg azok nincsenek megfelelően védve ... nem tudjuk megérteni, hogy mit jelent, hogy él a PNI. És nem tudjuk javítani azoknak az életét, akik ott élnek, és nem tudjuk megváltoztatni a rendszert.

Ossza meg ezt a linket:

A jogot, hogy az anyagokat.

Kapcsolódó cikkek