7 különbségek büszkesége önbecsülés

A neve Allah, a Kegyelmes és Könyörületes!

Egy nap a tanár kérte a diákokat: „Képzelj el egy karaván megy keresztül a sivatagon. Végtelen homokos kiterjedésű, a perzselő nap, hajcsár, tevét megrakott árut. ? Ki vagy te ezen a képen, „valaki azt mondta:” Én vagyok az első teve „Második!” Én vagyok a legfontosabb a lakókocsiban - teve vezető „Harmadik:” Én vagyok a nap, fárasztó a hőt. " És a legokosabb közülük azt mondta: „Én vagyok - ez vagyok én. Mit jelent a tevék „Ez - az önbecsülés.

De nagyon gyakran tévelyeg, összezavarását arrogancia. Tehát mi az önbecsülés eltér büszkeség?

1. Büszkeség fakad érzések méltatlanság és kisebbségi komplexusa. A szíve, büszke ember nem hisz az ő méltóságát, így az egyensúly büszkeségét.

Az önbecsülés származik tudatosság az abszolút értékeket.

1. Büszkeség összehasonlítja magát másokkal. Egyes attribútumok, kritériumok, hogy az elme, a szám a jó cselekedetek, ingatlan alapterülete, stb Hogy csinálta egyszer Iblisszel. „Itt vagyunk mondta az angyaloknak:” elterült Ádám „mindannyian térdre kivéve Iblisszel !. Ő volt az egyik dzsinnek és az engedetlen akarata Urát. Azt, hogy őt és utódai által előfizetett, segítők helyett Me, mivel ők az ellenség? ! Rossz a csere a gonoszok „(Szúra” csalás „18:50)” Azt mondta: „Mi akadályozta meg, hogy elterült, amikor azt parancsoltam?” Azt mondta: „Jobb vagyok, mint ő. Te teremtett engem a tűz, és neki -. Agyag " Sura Araf, 12. vers.

Egy ember, egyfajta önbecsülés „versenyez a tökéletesség” Csak veled, ösztönözve magukat legyőzni a tudatlanság és gyengeségeit jellegű.

1. Büszkeség szakadék az emberek jó és rossz, vagy a magasabb és alacsonyabb. Ez arrogáns „mátrix emberek” úgy néz ki, függőlegesen - és benne ő biztosan meghaladja senkit.

Egy ember egyfajta önbecsülés nép „vízszintesen osztott” - a közeli és távoli. Amint az hadíszt: „Lelkek, mint a katonák! Azok, akik ismerik egymást, találkoznak, és azok, akik nem ismerik egymást, eltérnek. "

1. Pride függ külső tényezőktől - vélemények, események, kapcsolatok. Ez teszi az ember egy rabszolga az anyag és a vadász földi javak és az emberi becsület.

Önbecsülés mentes ragaszkodás külső előnyöket. Vagyona - a gazdagság gondolat és a lélek. Mint az egyik szúfik: „Ha az idő, hogy sikerül megszerzése földi javak. Ha a szíved van kötve a tulajdon és a társadalomban elfoglalt. Ha megfelel a személy, akinek mindez lényegtelen. És akkor meg fogod érteni, hogy vagy gyenge. "

1. Pride megnyilvánul dac. amely szerint a büszke, szimulálja a bizalom. Az önbecsülés tűnik nyugodt, barátságos, érdeklődés a másik, hogy a másik félnek.
  2. Pride nem riad vissza a gonosz tetteket kedvéért megerősítése véleményét magának. Egy ember, egyfajta önbecsülés feláldozni személyes érdekek a nagyobb jó, az igazság kedvéért. A szavai Umar, utalva a pogányok: „Ha nem, a vallás ösztönzi a méltányosság, ösztönözni kell legalább az önbecsülés.”
  3. Büszke ember ideges és elhamarkodott. Egy ember, egyfajta méltóság és nyugodt biztosított.

Lásd még:

Kapcsolódó cikkek